21.6 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Με το ηλεκτρικό van των… 2000 ίππων στο Pikes Peak

Ειδήσεις Ελλάδα

Η φημισμένη ανάβαση του Pikes Peak θα έχει φέτος μία εντυπωσιακή όσο και παράξενη συμμετοχή.
Η Ford αποφάσισε για φέτος να δηλώσει το παρών με το απίστευτο ηλεκτρικό της van, το οποίο εντυπωσίασε τους πάντες όταν έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο Goodwood το 2022.

Το Ford SuperVan είναι ένα εκπληκτικό δημιούργημα του αγωνιστικού τμήματος της εταιρίας, και εξωτερικά μοιάζει με ένα Transit αν και με αρκετές αεροδυναμικές επεμβάσεις.
Η ισχύς των 4 ηλεκτρικών μοτέρ που κινούν το SuperVan φθάνει συνδυαστικά τους 2.000 ίππους, ενώ μπορεί να επιτύχει το 0-100 χλμ/ώρα σε λιγότερα από 2 δευτερόλεπτα.
Η Ford έχει μεγάλη παράδοση σε τέτοιες κατασκευές, έχοντας ξεκινήσει από το 1971 με ένα Transit το οποίο είχε σασί και τον V8 από το GT40. Μέχρι την σημερινή ηλεκτρική εκδοχή του υπήρξαν άλλες δύο τέτοιες προσπάθειες, το 1984 και το 1994.

Στην ανάβαση του Pikes Peak που θα γίνει στις 25 Ιουνίου, το SuperVan θα οδηγήσει ο συνήθης ύποπτος, ο Romain Dumas ο οποίος έχει το ρεκόρ της ανάβασης με το επίσης ηλεκτρικό VW ID. R.
Η ανάβαση είναι ένα εντυπωσιακός αγώνας καθώς ξεκινά από χαμηλά και φθάνει έως τα 4.300 μέτρα, με τους οδηγούς και τα αυτοκίνητα να δοκιμάζονται από το υψόμετρο αλλά και τις 156 στροφές στο χείλος του γκρεμού.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό