20.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Με το ένα πόδι στους «4» η Γιουνάιτεντ, σημαντικό προβάδισμα για Ρόμα και Βιγιαρεάλ

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ «κλείδωσε» την πρόκριση για τους «4» του Europa League μετά το 2-0 στην Γρανάδα, ενώ Ρόμα και Βιγιαρεάλ έκαναν τη… μισή δουλειά σε Άμστερνταμ (2-1 τον Αγιαξ) και Ζάγκρεμπ (1-0 την Ντιναμό). Όλα ανοιχτά στο άλλο ματς, με την Σλάβια Πράγας να φεύγει αήττητη από το «Εμιρέιτς» με την Άρσεναλ (1-1).

Την πιο μεγάλη νίκη στους πρώτους προημιτελικούς της διοργάνωσης σημείωσε η Ρόμα στην «Αρένα Γιόχαν Κρόιφ». Φέρνοντας τα πάνω κάτω στο δεύτερο μέρος η ιταλική ομάδα επικράτησε με 2-1 του Άγιαξ, που στο 1-0 έχασε πέναλτι με τον Τάντιτς (απέκρουσε ο Πάου Λόπεθ).

Πλέον, οι «Ρωμαίοι» έχουν την κατάσταση στα χέρια τους ενόψει της ρεβάνς στο «Ολίμπικο» την προσεχή Πέμπτη, με τον «Αίαντα» από την άλλη μεριά να καλείται να κάνει μία μεγάλη ανατροπή για να προκριθεί στους ημιτελικούς.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί που είχε απέναντι στην Γρανάδα και με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο επικράτησε με 2-0 της ισπανικής ομάδας και, πλέον, έδωσε διαδικαστικό χαρακτήρα στη ρεβάνς του «Όλντ Τράφορντ».

Το πέναλτι-γκολ του Μορένο αρκούσε στην Βιγιαρεάλ να φύγει νικήτρια από το Ζάγκρεμπ με 1-0 επί της Ντιναμό, η οποία προερχόταν από την τεράστια έκπληξη επί της Τότεναμ στην φάση των «16».

Αντίθετα, η Σλάβια Πράγας απέδειξε ότι η πρόκρισή της επί της Ρέινζερς στον προηγούμενο γύρο δεν ήταν διόλου τυχαία. Οι Τσέχοι πήραν «χρυσό» 1-1 στο «Εμιρέιτς» με την Άρσεναλ, που ενώ προηγήθηκε στο 86΄ δεν κατάφερε να κρατήσει το υπέρ της αποτέλεσμα.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των πρώτων προημιτελικών του Europa League:

Αρσεναλ (Αγγλία)-Σλάβια Πράγας (Τσεχία)            1-1(86΄ Πεπέ – 90΄+4 Χόλες)

Αγιαξ (Ολλανδία)-Ρόμα (Ιταλία)                     1-2(39΄ Κλάασεν – 57΄ Πελεγκρίνι, 87΄ Ιμπάνιες) Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Βιγιαρεάλ (Ισπανία)     0-1(44΄πεν. Μορένο)

Γρανάδα (Ισπανία)-Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ (Αγγλία)  0-2(31΄ Ράσφορντ, 90΄πεν. Φερνάντες)

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό