15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Με συνταγές που οδήγησαν στη χρεοκοπία, δεν μπορούμε να ανακάμψουμε

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην Λάρισα βρέθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συναντήθηκε με το ΔΣ της Ένωσης Επιχειρήσεων ΒΙ.ΠΕ. Λάρισας.

Ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της βιομηχανικής περιοχής της Λάρισας και ενημερώθηκε για τις ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βιομηχανίες της περιοχής.

Στη συνάντηση επικεντρώθηκε αρχικά στην ανάγκη να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας προσαρμοσμένο στις σύγχρονες συνθήκες, τονίζοντας πως «υπάρχει έλλειμμα εθνικής βιομηχανικής παραγωγής».

Παράλληλα είπε, πως πρέπει να υπάρξει στροφή στο μοντέλο ανάπτυξης σημειώνοντας πως «με τις συνταγές που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία το 2009 δεν μπορούμε να ανακάμψουμε».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Επίσης, είπε πως «πρέπει να υπάρξει στήριξη του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα με σχέδιο και προοπτική», τονίζοντας πως «η στήριξη και η επένδυση στον δευτερογενή τομέα θα πρέπει να βασίζεται στην μεταποίηση άλλα και στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων που να είναι ανταγωνιστικά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό».

Τέλος, αναφέρθηκε στο πρόβλημα του υψηλού κόστους των βιομηχανιών, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να μπει σε εφαρμογή η μεταρρύθμιση σχετικά με την αξιοποίηση των ενεργειακών κοινοτήτων που θα προσφέρει καλύτερες δυνατότητες στην παροχή ενέργειας στις βιομηχανίες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό