18.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Με πεντάρα αγκάλιασε το 46ο – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Θρύλος ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα, κάτι που φαίνεται και από το τελικό σκορ. Η ομάδα μας σκόραρε τέσσερις φορές στο πρώτο ημίχρονο με τους Καμαρά (17’), Μασούρα (27’, 44’) και Ελ Αραμπί (35’). Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός δεν χρειάστηκε να ανεβάσει ρυθμό, παρόλα αυτά έφτασε στην επίτευξη ακόμα ενός τέρματος με τον Φορτούνη. Μείωσε λίγο πριν το φινάλε με τον Ανσαριφάρντ η ΑΕΚ.

Ο κ. Πέδρο Μαρτίνς χρησιμοποίησε τον Σα στη θέση του τερματοφύλακα και μπροστά του στο κέντρο της άμυνας τους Σεμέδο, Παπασταθόπουλο, Μπα. Εμβιλά και Καμαρά ήταν τα δύο αμυντικά χαφ με τους Ανδρούτσο, Χολέμπας στις δύο πτέρυγες. Μασούρας και Μπρούμα τοποθετήθηκαν στα πλάγια και ο Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων από τα πρώτα λεπτά, χωρίς ωστόσο να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Αθανασιάδη. Στην αντίπερα όχθη οι γηπεδούχοι πίεζαν στη μεσαία γραμμή με στόχο να βγουν στην αντεπίθεση, αλλά δεν το είχαν καταφέρει σε κανένα σημείο. Η ομάδα μας κατάφερε να μετουσιώσει την κατοχή της σε γκολ στο 17’ με το σουτ του Καμαρά έξω από την περιοχή ενώ στο 23’, ύστερα από έξοχη κάθετη μπαλιά του Χολέμπας, ο Μασούρας έφυγε μόνος από τα αριστερά και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα να αναπαυθεί για δεύτερη φορά στα δίχτυα.

Έχοντας το υπέρ του 2-0 ο Θρύλος είχε ρίξει ταχύτητα και με υπομονή περίμενε τα λάθη και τα κενά των παικτών του Μανόλο Χιμένεθ. Η τακτική αυτή έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα, καθώς στο 35’ ο Ελ Αραμπί εκμεταλλεύτηκε το λανθασμένο γύρισμα του Λόπες και με σουτ πανηγύρισε το 20ό του τέρμα στο πρωτάθλημα. Το σύνολο του Πέδρο Μαρτίνς δεν έμεινε εκεί και στο 44’ ο Μαροκινός έγινε δημιουργός, βγάζοντας εκπληκτική πάσα στον Μασούρα. Ο Έλληνας διεθνής άσος δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, νικώντας με πλασέ τον Αθανασιάδη στο τετ α τετ, πετυχαίνοντας έτσι το δεύτερό του τέρμα στο ματς.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε με δύο αλλαγές στο δεύτερο μέρος, αλλά η εικόνα του αγώνα παρέμεινε η ίδια. Μάλιστα, η ομάδα μας θα μπορούσε να είχε σκοράρει και για πέμπτη φορά, αν ήταν πιο προσεκτική στην τελική πάσα. Στο 57’ ο κ. Μαρτίνς πραγματοποίησε την πρώτη του κίνηση από τον πάγκο, με τον Φορτούνη να μπαίνει αντί του Μπρούμα. Στο 63’ ο Πορτογάλος τεχνικός έβαλε και τους Χασάν, Μπουχαλάκη στη θέσεις των Ελ Αραμπί και Καμαρά, αντίστοιχα. Στο 68’ η «Ένωση» είχε την πρώτη της ουσιαστικά καλή στιγμή στον αγώνα, με τον Ανσαριφάρντ να αστοχεί στην κεφαλιά που επιχείρησε.

Μετά από ακόμα έναν έξοχο συνδυασμό ο Ολυμπιακός έφτασε στην επίτευξη και πέμπτου τέρματος στο 74’. Το ανέβασμα του Χολέμπας από τα αριστερά και το τακουνάκι του έδωσε την ευκαιρία στον Φορτούνη με σουτ να γράψει το 0-5. Αμέσως μετά ο κ. Μαρτίνς ολοκλήρωσε τις αλλαγές του, με τους Ντρέγκερ και Ραντζέλοβιτς. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν με τον Ανσαριφάρντ στο 88’.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ανδρούτσος, Παπασταθόπουλος, Σεμέδο, Μπα, Χολέμπας (75’ Ντρέγκερ), Καμαρά (63’ Μπουχαλάκης), Εμβιλά, Μασούρας (75’ Ραντζέλοβιτς), Μπρούμα (57’ Φορτούνης), Ελ Αραμπί (63’ Χασάν).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό