17.7 C
Athens
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024

Με παγκόσμια διαθεσιμότητα ασφαλών και προσιτών καυσίμων η ομαλή ενεργειακή μετάβαση της Ναυτιλίας

Ειδήσεις Ελλάδα

«Εάν θέλουμε την ομαλή ενεργειακή μετάβαση της Ναυτιλίας, πρέπει να εξασφαλίσουμε την παγκόσμια διαθεσιμότητα ασφαλών και οικονομικά προσιτών καυσίμων, χαμηλών ή/και μηδενικών εκπομπών άνθρακα».

Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Στέφανος Γκίκας, απευθύνοντας χαιρετισμό στο πλαίσιο της εκδήλωσης με θέμα “Maritime Climate Action”, που διοργάνωσαν η lomarlabs και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας (European Innovation Council-EIC), με στόχο να προβληθούν οι προσπάθειες που καταβάλλονται στην Ελλάδα για την ανάπτυξη φιλικών προς το περιβάλλον, καινοτόμων τεχνολογιών.

Ο κ. Γκίκας στην τοποθέτηση του, μεταφέροντας τις θέσεις του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του υπουργού, Χρήστου Στυλιανίδη, ανέφερε ότι «είναι ζωτικής σημασίας να περάσουμε σταδιακά από την τρέχουσα αβεβαιότητα σε ένα προβλέψιμο περιβάλλον που θα καθοδηγεί τις μελλοντικές επενδύσεις και θα διασφαλίζει ανάλογες αποδόσεις».

Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει σθεναρά τις παγκόσμιες πρωτοβουλίες όπως την Πρωτοβουλία Clean Energy Marine Hubs (CEMH) από τον ICS, για συντονισμό και συμμετοχή στις δράσεις για απανθρακοποίηση σε λιμάνια και Ναυτιλία.

Ο υφυπουργός επεσήμανε επίσης την ανάγκη κοινής συμπόρευσης σε αυτή την προσπάθεια, με τη χρήση δημοσίων και ιδιωτικών χρηματοοικονομικών μέσων και υποστήριξε ότι και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να στηρίξει την ανταγωνιστικότητα του ναυτιλιακού κλάδου και την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό