19.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Με πέντε ισπανικές ομάδες το επόμενο Champions League

Ειδήσεις Ελλάδα

O Αργεντινός Γκονσάλο Μοντιέλ, ο παίκτης των καθοριστικών πέναλτι, πιστοποίησε στη Βουδαπέστη, απέναντι στη Ρόμα του Ζοζέ Μουρίνιο, τον έβδομο τίτλο της Σεβίλλης στο Europa League.

Ένας θρίαμβος που εκτός από το ότι εδραιώνει τη σχέση… εξάρτησης της ομάδας της Ανδαλουσίας με αυτή τη διοργάνωση αξίζει επίσης ένα εισιτήριο για την επόμενη διοργάνωση του Champions League, ως νικήτρια της δεύτερης τη τάξει ηπειρωτικής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το πιο διάσημο τουρνουά συλλόγων στον κόσμο του χρόνου, ανεξάρτητα από την τελική θέση που θα καταλάβουν οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ στο πρωτάθλημα (ολοκληρώνεται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο), θα σημαίνει επίσης μια ακόμη θέση για το ισπανικό ποδόσφαιρο στις ηπειρωτικές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν, δηλαδή συνολικά οκτώ ομάδες.

Αυτό δεν θα συμβεί μόνο στην περίπτωση που οι «Σεβιγίστας» τερματίσουν στην έβδομη θέση, κάτι που μπορεί να γίνει μόνο με συνδυασμό τριών αποτελεσμάτων: νίκη της Σεβίλλης στο Reale Arena στο Σαν Σεμπαστιάν, η Αθλέτικ Μπιλμπάο να μη νικήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης και το παιχνίδι Οσασούνα-Χιρόνα να λήξει ισόπαλο.

Κατά πάσα πιθανότητα λοιπόν, το ισπανικό ποδόσφαιρο θα έχει οκτώ ομάδες στην Ευρώπη τη νέα περίοδο.

Εάν η Σεβίλλη (ήδη θα συμμετάσχει στο Champions League) είναι τελικά έβδομη, η Ισπανία θα χάσει τον εκπρόσωπο της στο Conference League, καθώς το εισιτήριο δεν θα μεταβιβαστεί στην όγδοη θέση.

Στο επόμενο Champions League θα λάβουν μέρος η Μπαρτσελόνα ως πρωταθλήτρια πρωταθλήματος, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Ατλέτικο Μαδρίτης, η Ρεάλ Σοσιεδάδ και η Σεβίλλη.

Η Βιγιαρεάλ θα παίξει στο Europa League ως πέμπτη στη La Liga Santander και η Μπέτις ως έκτη, ενώ η θέση που δίνει πρόσβαση στο Conference League είναι ακόμα ανοιχτή. Μαζί με τη Σεβίλλη, η Οσασούνα, η Αθλέτικ Μπιλμπάο, η Χιρόνα και η Ράγιο Βαγιεκάνο έχουν ακόμα την ευκαιρία για την έβδομη θέση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό