35.5 C
Athens
Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Με μόνιμους και ιδιώτες γιατρούς η κάλυψη των κενών θέσεων στα περιφερειακά νοσοκομεία

Ειδήσεις Ελλάδα

«Ιδιωτικοποίηση είναι όταν πληρώνει ο ασθενής. Όταν δεν πληρώνει, είναι διαχείριση του προβλήματος»

Στην αντίδραση των γιατρών του Νοσοκομείου Ρόδου, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την απόφαση της 2ης ΥΠΕ να μεταφερθούν χειρουργεία στον ιδιωτικό τομέα, αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

«Δεν έχω καταλάβει αν η αντίδραση έχει χαρακτηριστικά μιας γενικότερης κριτικής ή συντεχνιακής» δήλωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου.

«Ιδιωτικοποίηση είναι όταν πληρώνει ο ασθενής. Όταν δεν πληρώνει, είναι διαχείριση του προβλήματος» είπε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε ότι είναι η μόνη λύση για την αποσυμφόρηση της λίστας των τακτικών χειρουργείων του Νοσοκομείου, έως ότου καλυφθεί η θέση του αναισθησιολόγου. Επισήμανε ωστόσο ότι στην ειδικότητα των αναισθησιολόγων υπάρχει πρόβλημα.

Γενικότερα για το μείζον θέμα της υποστελέχωσης των περιφερειακών νοσοκομείων και δη των νησιωτικών, ο υπουργός υγείας ισχυρίστηκε ότι αυτό θα επιλυθεί και με ιδιώτες ιατρούς, μέσω απευθείας συμβάσεων υποχρεωτικού χαρακτήρα.

«Το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί και θα εφαρμοστεί» διαμήνυσε. Ο κ. Πλεύρης ανακοίνωσε ότι υπάρχει έτοιμη προκήρυξη για πρόσληψη 700 γιατρών, τονίζοντας ότι επιλογή του υπουργείου είναι αυτή να βγει τμηματικά και με προτεραιότητα στις περιοχές που δεν καλύπτονται οι θέσεις.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό