16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Με μια δεύτερη ευκαιρία, η συμμετοχή των υγειονομικών στον εμβολισμό θα είναι καθολική

Ειδήσεις Ελλάδα

Να πάψουν να συκοφαντούν το Υγειονομικό προσωπικό για τον εμβολιασμό, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, καθώς, όπως υποστηρίζει, πάνω από 80% είναι το ποσοστό όσων έχουν εμβολιασθεί, όσων έχουν αντισώματα, όσων είναι στις λίστες για εμβολιασμό και όσων δεν μπορούν να εμβολιασθούν με ιατρική εντολή, ενώ σημειώνει ότι  με μία δεύτερη ευκαιρία, η συμμετοχή θα είναι καθολική. 

Ειδικότερα, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι: 

«Για την αποκατάσταση της αλήθειας περάσαμε στην κατασυκοφάντηση του υγειονομικού προσωπικού πως δήθεν δεν εμβολιάζεται και διασπείρει τον ιό. Επισημαίνουμε τα εξής:

Το ποσοστό συμμετοχής στον εμβολιασμό σήμερα του υγειονομικού προσωπικού υπερβαίνει το 80% όσων εμβολιάσθηκαν, όσων έχουν αντισώματα, όσων είναι σε λίστες αναμονής για εμβολιασμό όσων δεν ενδείκνυται ο εμβολιασμός για ιατρικούς λόγους. 

Συγκεκριμένα:

62% έχουν ήδη εμβολιασθεί με βάση τη λίστα που διατηρούν οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων.  Περί του 10%  των Υγειονομικών έχουν νοσήσει από κορωνοϊό και παρακολουθούν τακτικά τα αντισώματα όπως είναι η σχετική οδηγία του Υπουργείου Υγείας. Περί του 10% των Υγειονομικών είτε βρίσκονται στις λίστες των Νοσοκομείων και περιμένουν  να εμβολιασθούν είτε έχουν εγγραφεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του εμβολίου και έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό, είτε ανήκουν σε ομάδες που δεν ενδείκνυται με ιατρικές οδηγίες ο εμβολιασμός τους (έγκυες, αυτοάνοσα ή άλλα νοσήματα κλπ).

Ζητάμε μία δεύτερη ευκαιρία για τον εμβολιασμό κατά προτεραιότητα του Υγειονομικού προσωπικού. Είμαστε βέβαιοι για την καθολική συμμετοχή των συναδέλφων». 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό