20.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Πολιούχου Άγιου Γρηγορίου του Θεολόγου στο Γρηγόρι Αιγιάλειας

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Γρηγόρι Αιγιαλείας τίμησε με λαμπρότητα τον Πολιούχο του Άγιο Γρηγόριο το Θεολόγο.

Την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023 στις 6:30 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, προς τιμήν του Πολιούχου Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου. Στον εν λόγω Εσπερινό, τον οποίο παρακολούθησε αρκετός κόσμος, συμμετείχαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ Βενιανάκης  Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο,  οι Ιερείς π. Χαράλαμπος Γκίκας, π. Κωνσταντίνος Αβραμόπουλος και π. Κωνσταντίνος Μοιραλιώτης. Τους χορούς των Ιεροψαλτών διεύθυναν οι Ιεροψάλτες κ.κ. Χρήστος Δημόπουλος, Χαράλαμπος Φάκος και Ιωάννης Αθανασόπουλος. 

Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023 το πρωί, τελέστηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας στον Ιερό Ναό του χωριού, στην οποία χοροστάτησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Μυλωνάς Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως μας, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο, με ιδιαίτερη έμφαση στην έννοια και την σημασία του ονόματος του Αγίου Γρηγορίου. Συμμετείχαν επίσης οι ιερείς: π. Χαράλαμπος Γκίκας, π. Κωνσταντίνος Αβραμόπουλος.

Τους χορούς των Ιεροψαλτών διεύθυναν οι Ιεροψάλτες κ.κ. Χρήστος Δημόπουλος και Ιωάννης Αθανασόπουλος.

Τον εορτασμό τίμησαν με την παρουσία τους ο Άρης Πατσόπουλος εκπρόσωπος του Υφυπουργού Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη, η Αρχοντούλα Ρηγοπούλου εκπρόσωπος του Βουλευτή Άγγελου Τσιγκρή, ο Παναγιώτης Ανδριόπουλος Αντιδήμαρχος Αιγιαλείας, ο Χρήστος Δημόπουλος Πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Γρηγόρι, οι κάτοικοι του χωριού, κάτοικοι γειτονικών χωριών και πολλοί άλλοι ευσεβείς και φιλέορτοι χριστιανοί. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο π. Χαράλαμπος Γκίκας ευχαρίστησε για την παρουσία και συμμετοχή τους στον εορτασμό του Πολιούχου, τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Χρυσόστομο Μυλωνά, τους Ιερείς και τους προσκυνητές.

 Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας της εορτής του Αγίου Γρηγορίου, στην αίθουσα του πρώην Δημοτικού Σχολείου του χωριού, ο Φιλοπροοδευτικός Σύλλογος Γρηγόρι Αιγίου «ο Άγιος Γρηγόριος» πραγματοποίησε με επιτυχία την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του. Στην εκδήλωση αυτή συμμετείχε το σύνολο του κοινού που παρευρέθηκε στον εορτασμό του Αγίου Γρηγορίου. 

Την πίτα ευλόγησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Μυλωνάς ο οποίος ευχήθηκε σε όλους καλή και ευλογημένη χρονιά με υγεία, ευτυχία και καλή επιτυχία στις δραστηριότητες του Συλλόγου.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου, Γρηγόριος Φαρμακόπουλος, στο χαιρετισμό του καλωσόρισε όλους και ευχήθηκε υγεία και επίτευξη των προσδοκιών στο έτος 2023. Στη συνέχεια αναφέρθηκε επιγραμματικά στις πολλές και επιτυχημένες δραστηριότητες του Συλλόγου στο έτος 2022 και στις εκδηλώσεις που σχεδιάζει ο Σύλλογος στο Νέο Έτος.

Η τυχερή της Βασιλόπιτας, που ήταν η Ρηγοπούλου Αρχοντούλα κέρδισε μια προσφορά του πρακτορείου Γενικού Τουρισμού Mattheos Tours στο Αίγιο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό