24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Με λαμπρότητα η εκδήλωση-θεσμός απονομής των Βραβείων Βιώσιμης, Καινοτόμου & Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας του Ε.Ε.Α.»

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε μία λαμπρή εκδήλωση, με καλλιτεχνικό χρώμα αλλά και συγκινησιακές στιγμές, απονεμήθηκαν τα βραβεία «Βιώσιμης – Καινοτόμου & Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας» του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος ΕΛΣ.

Ήταν η 6η απονομή των βραβείων, μία εκδήλωση που έχει γίνει πλέον θεσμός. Η φετινή γιορτή της επιχειρηματικότητας, ξεκίνησε με ένα ξεχωριστό μουσικό αφιέρωμα με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, ενώ ακολούθησε ο επιβλητικός πυρρίχιος ποντιακός χορός από το χορευτικό της Ευξείνου Λέσχης Αθηνών.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύθηκαν μικρομεσαίες επιχειρήσεις που κατάφεραν σε δυσμενείς συνθήκες, όχι απλά να επιβιώσουν, αλλά να αναπτυχθούν και να καινοτομήσουν, ενισχύοντας τις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Απονεμήθηκαν, παράλληλα, ειδικά τιμητικά βραβεία σε ανθρώπους που διακρίνονται για τα επιτεύγματά τους και την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη σημασία της βραδιάς, σημειώνοντας:

«Τα Βραβεία αυτά τιμούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επαγγελματίες που υπηρετούν στην πράξη αυτό το σκοπό. Που – σε πείσμα των καιρών – συνεχίζουν να κοιτάζουν ψηλά. Συνεχίζουν να προσπαθούν, να καινοτομούν, να αναπτύσσονται. Συνεχίζουν να καθοδηγούνται από ισχυρές αρχές και αξίες. Να συμπεριφέρονται με ευθύνη απέναντι στην κοινωνία και στο περιβάλλον. Τιμάμε, παράλληλα, ανθρώπους που διακρίνονται για τα επιτεύγματα και την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο».

Τόνισε ακόμη την ανάγκη εφαρμογής μίας νέας στρατηγικής για τη Μικρομεσαία Επιχειρηματικότητα, προκειμένου οι ΜμΕ να μπορέσουν να αντέξουν στις σημερινές πιέσεις, να μπουν έγκαιρα στο «τρένο» της ψηφιακής και πράσινης μετάβασης, να αποκτήσουν πρόσβαση σε ρευστότητα και σε κεφάλαια.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου υπογράμμισε το όραμα και το σχέδιο του Ε.Ε.Α.: «Είμαι υπερήφανος για όσα έχουμε υλοποιήσει μέχρι τώρα, ως Επιμελητήριο, αλλά και για όσα – ακόμη περισσότερα και πιο φιλόδοξα – σχεδιάζουμε στο επόμενο διάστημα. Ελπίδα όλων μας είναι να δούμε σύντομα την κρίση να αποκλιμακώνεται.  Ώστε να μπορέσουμε να βγούμε από τη «λειτουργία επιβίωσης» και να βρούμε ξανά το νήμα της ανάπτυξης. Εμείς, στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, έχουμε και όραμα και σχέδιο και συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη μας, στην ίδια πάντα θέση: στο πλευρό της μικρομεσαίας επιχείρησης και του επαγγελματία».

Κατά σειρά ομιλητών, στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Νίκος Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι «η επιχειρηματικότητα χρειάζεται εκ μέρους του κράτους ξεκάθαρους και ισότιμους κανόνες για όλους τους επιχειρηματίες.

Αναφέρθηκε ακόμη, στην ανάγκη κοινωνικής δικαιοσύνης ως αναπτυξιακή προϋπόθεση εκτός από ηθική δέσμευση, ενώ πρότεινε, μεταξύ άλλων, ρύθμιση 120 δόσεων για χρέη σε εφορία –ΕΦΚΑ, κίνητρα για την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, με έμφαση στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και βελτίωση των προτεινόμενων όρων αμοιβαίου διακανονισμού μεταξύ τράπεζας και οφειλέτη με το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό δόσεων.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση εκ μέρους της κυβέρνησης ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης συνεχάρη το Ε.Ε.Α. για τον θεσμό των Βραβείων, που όπως ανέφερε, προάγει την επιχειρηματικότητα. Μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαθανάσης ανέδειξε τις δράσεις της κυβέρνησης για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, ενώ τόνισε:

«Θα συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις έως την τελευταία στιγμή. Θέλω να σας διαβεβαιώσω κύριε Πρόεδρε ότι θα είμαστε πάντα στο πλευρό σας, πάντα στο πλευρό των επιχειρήσεων. Πάντοτε θα σας θεωρούμε ως Επιμελητήρια αρωγούς  στην κοινή προσπάθεια. Ο στόχος μας είναι να συνεχίσουμε την ανάπτυξη της πατρίδας μας, να δημιουργήσουμε νέες, περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας».

«Για ποια ανάπτυξη μπορούμε να μιλάμε όταν έχουμε ένα εκρηκτικό μίγμα από τη μία εκτίναξης των τιμών και του πληθωρισμού και από την άλλη καθήλωσης των εισοδημάτων;», διερωτήθηκε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Χαρίτσης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση εκ μέρους κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι πρέπει να απαντηθεί ποιους αφορά η ανάπτυξη. Για να μην διευρυνθούν οι ανισότητες μέσα στην κοινωνία και την οικονομία, ενώ επισήμανε ότι η μικρομεσαία επιχείρηση είναι ο σήμερα ο μεγαλύτερος εργοδότης στην ελληνική οικονομία, κρατάει ενεργή την κοινωνική συνοχή και τις τοπικές οικονομίες και είναι αναγκαία συνθήκη η στήριξη της για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας.

Τα βραβεία απένειμαν και έκαναν ένα σύντομο χαιρετισμό, κατά σειρά, ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, η Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης,  ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, η βουλευτής του ΜέΡΑ25 και Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, η βουλευτής της ΝΔ και πρώην βαλκανιονίκης στο άλμα εις μήκος, Άννα Καραμανλή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφων Αλεξιάδης, η βουλευτής της ΝΔ και Πρόεδρος του Κέντρου Μελετών Πολιτικής για το Φύλο και την Ισότητα, Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά, Μιχάλης Σφακιανάκης.

Τιμητικές διακρίσεις, συνοδευτικές των βραβείων, απένειμαν τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Ε.Ε.Α. και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, οι Αντιπρόεδροι Νίκος Γρέντζελος, Νίκος Κογιουμτσής και Ηλίας Μάνδρος, ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Γαβαλάκης, ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων Γιώργος Ζηκόπουλος, ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων Γιάννης Βαφειαδάκης και το μέλος της ΔΕ και Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, επίσης, εκπρόσωποι της Αρχιεπισκοπής, υπουργοί, βουλευτές, δήμαρχοι και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, Πρόεδροι και μέλη Διοικήσεων Επιμελητηρίων, εκπρόσωποι κοινωνικών εταίρων και επιχειρήσεων.

Οι επιχειρήσεις που βραβεύθηκαν

Στη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύθηκαν οι ακόλουθες επιχειρήσεις:

«Φαγοποτείον Μπαϊρακτάρης» – Κατηγορία βράβευσης: Επιχειρηματική ανθεκτικότητα«FSTC Europe» – Κατηγορία βράβευσης: Δικτύωση«TRIKALINOS»- Κατηγορία βράβευσης: Εξωστρέφεια«KAPETANAKIS» – Κατηγορία βράβευσης: Οικογενειακή επιχείρηση«Οrbyt Global» – Κατηγορία βράβευσης: Καινοτομία«Access Lab» – Κατηγορία βράβευσης: Νεοφυής Επιχειρηματικότητα«Gino hairandmore» – Κατηγορία βράβευσης: Ανάπτυξη στον χρόνο«We4all»- Κατηγορία βράβευσης: Δράσεις ESG (Περιβαλλοντική, Κοινωνική & Εταιρική Διακυβέρνηση)

Ειδικά τιμητικά Βραβεία

Μεγάλη ήταν η συγκίνηση στην απονομή των ειδικών τιμητικών βραβεία, τα οποία απονεμήθηκαν:

Στον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά, ως ένα μεγάλο ευχαριστώ στις Ένοπλες Δυνάμεις που προασπίζουν την ασφάλεια της χώρας.Στον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων, Παναγιώτη Χαρέλα, τιμώντας στο πρόσωπό τους τις γυναίκες και τους άνδρες που υπερασπίζονται καθημερινά τα σύνορα της πατρίδας μας.Στον Ολυμπιονίκη μας και Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Λευτέρη Πετρούνια, για τη μεγάλη προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό.Στον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Αντώνιο Αυγερινό, για την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο και κυρίως τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.Στον Ιρανό μαθητή Κουρός Νουρμοχαμαντί Μπαϊγκί, που αρίστευσε στις Πανελλήνιες και πέρασε στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, για την τεράστια θέληση και την προσπάθεια να πραγματοποιήσει το όνειρο του για σπουδές.

Βραβεία απονεμήθηκαν, επίσης, στους δύο χορηγούς της εκδήλωσης Eurolife FFH και Όμιλο Eurobank, για τη συμβολή τους στη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Την εκδήλωση παρουσίασαν οι δημοσιογράφοι Ντόρα Κουτρόη και Πάνος Τουμάσης.

#eeathens_vraveia2022

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό