21.8 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Με κακόγουστο προπαγανδιστικό ντοκιμαντέρ απαντούν οι Τούρκοι στο «Famagusta»

Ειδήσεις Ελλάδα

Συνεχίζει να προκαλεί η Τουρκία κάνοντας λόγο για «Ελληνοκύπριους τρομοκράτες» στο κακόγουστο, όσο και προπαγανδιστικό ντοκιμαντέρ που δημιούργησε ως απάντηση στη σειρά «Famagusta», η προβολή της οποίας από την πλατφόρμα του Netflix έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στη γειτονική χώρα.

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ετοίμασε ήδη ένα ντοκιμαντέρ ως απάντηση στο σίριαλ του Mega, το οποίο «διαφημίζεται» ότι λέει «μόνο οδυνηρές αλήθειες και όχι κατασκευασμένες ιστορίες».

«Αντί για τη φανταστική σειρά που δείχνει ασέβεια στην ιερή μνήμη των Τουρκοκύπριων αδελφών μας που σφαγιάστηκαν αλύπητα από Ελληνοκύπριους τρομοκράτες, καλούμε όλο τον κόσμο να παρακολουθήσει το “The 50th Anniversary Documentary” παραγωγής του Υπουργείου μας. Αυτή η ταινία, με αγγλικούς υπότιτλους, λέει τις πραγματικές και οδυνηρές αλήθειες του τι πραγματικά συνέβη, όχι κατασκευασμένες ιστορίες», αναφέρει το υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας σε ανάρτησή του στο X.

Rum teröristler tarafından acımasızca katledilen Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin aziz hatıralarına büyük saygısızlık içeren hayal ürünü bir diziyi değil; Bakanlığımızın hazırladığı, uydurma senaryolar yerine tamamen yaşanmış gerçeklerin anlatıldığı “50’nci Yıl Belgeseli”ni İngilizce… pic.twitter.com/vjieIqIi8c

— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) September 5, 2024

Η απόφαση του Netflix να φιλοξενήσει στην πλατφόρμα του στη σειρά «Famagusta» προκάλεσε πολύ μεγάλες αντιδράσεις από την πλευρά της Τουρκίας. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Ζεκί Ακτούρκ μιλώντας στην καθιερωμένη ενημέρωση των συντακτών αφού εξαπέλυσε νέα πυρά για το «Famagusta», που σύμφωνα με τα λεγόμενα του διαστρεβλώνει την ιστορική πραγματικότητα, στη συνέχεια προανήγγειλε το εν λόγω ντοκιμαντέρ.

«Eίναι σαφές ότι η σειρά μαύρης προπαγάνδας “Famagusta”, η οποία ανακοινώνεται ότι θα κυκλοφορήσει σε ψηφιακή πλατφόρμα και, διαστρεβλώνοντας ιστορικά γεγονότα, περιέχει σοβαρή ασέβεια στις αγαπημένες αναμνήσεις των Τουρκοκυπρίων αδελφών μας που σφαγιάστηκαν ανελέητα από Ελληνοκυπριακές συμμορίες, και παρόμοιες προκλητικές προσπάθειες δεν θα ωφελήσουν κανέναν, συμπεριλαμβανομένης της “ελληνοκυπριακής πλευράς”.

Τέτοιες μάταιες προσπάθειες που εξυπηρετούν τη μη λύση και δυσφημούν την “ειρηνευτική επιχείρηση” στην Κύπρο, η οποία έφερε ειρήνη και ηρεμία και στις δύο πλευρές, βλάπτουν την ατμόσφαιρα ασφαλείας που παρέχεται στο νησί», ανέφερε.

Παράλληλα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας αποκάλυψε ότι στις 9 Σεπτεμβρίου θα προβληθεί στην Τουρκία το ντοκιμαντέρ με τίτλο «The Day After», στο οποίο όπως αναφέρει «θα περιγράφονται αντικειμενικά και βασισμένα σε ιστορικά ντοκουμέντα οι διώξεις και τα δεινά που υπέστη ο λαός μας από τον ελληνικό στρατό κατά την περίοδο του Εθνικού Αγώνα».



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό