20.5 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Με κέρδη το κλείσιμο της εβδομάδας

Ειδήσεις Ελλάδα

O S&P 500 σημείωσε μικρή άνοδο στη σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street αγγίζοντας το φράγμα των 4.300 μονάδων για πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 2022, καθώς οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους στα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό που δημοσιοποιουνται την επόμενη Τρίτη μία ημέρα πριν από την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης της Φέντεραλ Ριζέρβ.

Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,11% κλείνοντας στις 4.298,86 μονάδες. Ο Nasdaq έκλεισε με άνοδο 0,16% κλείνοντας στις 13.259,14 μονάδες, ενώ ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 43,17 μονάδων ή 0,13% στις 33.876,78 μονάδες.

Σε εβδομαδιαία βάση, ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,39%, παρουσιάζοντας κέρδη για τέταρτη διαδοχική εβδομάδα στο πιο παρατεταμένη εβδομαδιαίο ανοδικό σερί από πέρυσι τον Αύγουστο. Ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,14%, παρουσιάζοντας κέρδη για έβδομη συναπτή εβδομάδα, στην πιο παρατεταμένη περίοδο ανόδου από το Νοέμβριο του 2019. Ο Dow σημείωσε κέρδη 0,34%.

Οι επενδυτές ενθαρρύνθηκαν από τα σημάδια ότι η άνοδος διευρύνεται σε ολόκληρη την αγορά, συμπεριλαμβανομένων και των μετοχών μικρής κεφαλαιοποίησης.

«Είναι η πρώτη φορά εδώ και αρκετό διάστημα που οι επενδυτές αισθάνονται μεγαλύτερη βεβαιότητα. Και θεωρώ ότι βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής», αναφέρει ο Γκρεγκ Μπάσουκ της AXS Investments.

«Πιστεύουμε τώρα ότι η οικονομία είναι πιο ανθεκτική σε σχέση με αυτό που πίστευαν οι επενδυτές πριν από έξι μήνες. Αυτό αποτυπώνεται στο γεγονός ότι το ράλι επεκτάθηκε και στις λεγόμενες κυκλικές μετοχές και σε αυτές μικρής κεφαλαιοποίησης», αναφέρει ο Σκοτ Λάντνερ, επικεφαλής επενδύσεων της Horizon Investments.

Η αγορά αναμένει επίσης και τα στοιχεία για το δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ προκειμένου να αποκομίσει μία καλύτερη εικόνα για την επόμενη κίνηση της Φέντεραλ Ριζέρβ. Οι αγορές δίδουν μία πιθανότητα 71% ότι η κεντρική τράπεζα θα προβεί σε παύση των επιτοκιακών αυξήσεων στη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό