21.1 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Με ιδιωτικοποιήσεις και απευθείας αναθέσεις δεν κερδίζεται καμία μάχη απέναντι στην ακρίβεια

Ειδήσεις Ελλάδα

Δριμεία κριτική κατά της κυβέρνησης ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ έχει μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων».

Ακόμη, η Κουμουνδούρου αναφέρει στην ανακοίνωσή της πως «η κυβέρνησή έχει σκορπίσει πάνω από 15 δισ. ευρώ, κατά τη διάρκεια της θητείας του, σε απευθείας αναθέσεις».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο κ. Μητσοτάκης μας είπε πως τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις που έχει πραγματοποιήσει η κυβέρνησή του ανέρχονται στα 7,8 δισ. ευρώ. Δεν μας είπε, όμως, πως η κυβέρνησή του έχει σκορπίσει πάνω από 15 δισ. ευρώ, κατά τη διάρκεια της θητείας του, σε απευθείας αναθέσεις. Και βεβαίως δεν είπε κουβέντα για τους όρους, τα κέρδη για τους ιδιώτες και το πόσο επιβαρύνεται το κόστος διαβίωσης των πολιτών, τόσο από τις ιδιωτικοποιήσεις όσο και από τις αναθέσεις.

Τα αριθμητικά δεδομένα αποτυπώνουν ξεκάθαρα πως η κυβέρνηση της ΝΔ έχει μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων, αδιαφορώντας πλήρως για την κοινωνική πλειοψηφία. Τη στιγμή που ο κ. Μητσοτάκης πανηγυρίζει οπαδικά με την… εντεκάδα των ιδιωτικοποιήσεων, η ελληνική κοινωνία βλέπει τους κόπους της να πηγαίνουν ανεξέλεγκτα και αδιαφανώς σε ιδιώτες».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό