33.4 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Με δύο μετάλλια η πρεμιέρα της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό

Ειδήσεις Ελλάδα

Δύο μετάλλια σε τρεις τελικούς πανηγύρισε η Ελλάδα, κατά την πρεμιέρα των αγωνισμάτων κολύμβησης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου του Βελιγραδίου.

Με τον Απόστολο Παπαστάμο να αναδεικνύεται πρωταθλητής Ευρώπης στα 400μ. μικτή ατομική, με πανελλήνιο ρεκόρ και όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, και την ομάδα 4Χ200μ. ελεύθερο Ανδρών να ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου, η χώρα μας βρέθηκε προσωρινά στην κορυφή του πίνακα μεταλλίων, έχοντας προσδοκίες για αρκετές ακόμη επιτυχίες τις επόμενες ημέρες.

Ο Παπαστάμος έγραψε επίδοση 4:10.83, με την οποία αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης, σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ (ο ίδιος το προηγούμενο από το 2019 με 4:11.93 στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης) και πήρε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι (4:12.50 το όριο), τους δεύτερους Αγώνες της καριέρας του (14ος το 2021 στο Τόκιο).

Λίγη ώρα αργότερα, τα ελληνικά χρώματα πανηγύρισαν μετάλλιο σε ομαδικό αγώνισμα στη διοργάνωση ύστερα από 18 χρόνια.

Ο Δημήτρης Μάρκος, ο Κωνσταντίνος Εγγλεζάκης, ο Κωνσταντίνος Στάμου και ο Ανδρέας Βαζαίος, με χρόνο 7:09.73, ανέβηκαν στη τρίτη θέση του βάθρου στα 4Χ200μ ελεύθερο.

Αυτό είναι το τρίτο χάλκινο μετάλλιο για την Ελλάδα στο αγώνισμα στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. H πρώτη φορά ήταν το 2002 (Βερολίνο) με τους Άκη Οικονόμου, Γιάννη Κοκκώδη, Νίκο Ξυλούρη, Σπύρο Γιαννιώτη και η επόμενη στη Βουδαπέστη (2006) με τους Ανδρέα Ζήσιμο, Γιώργο Δεμέτη, Δημήτρη Μαγγανά και Νίκο Ξυλούρη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό