35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Με διευρυμένη λειτουργικότητα το νέο Apple CarPlay

Ειδήσεις Ελλάδα

Καλώς ή κακώς ζούμε σε μία εποχή που τα αυτοκίνητα είναι κινούμενοι υπολογιστές και εξαιτίας της μορφής που έχουν πάρει οι ζωές μας, εξαιτίας της καθημερινότητας και της κατάστασης που επικρατεί στον κόσμο, μεγάλη μερίδα του αγοραστικού κοινού ενδιαφέρεται περισσότερο για την τεχνολογία με την οποία εξοπλίζεται ένα αυτοκίνητο παρά για την οδική του συμπεριφορά. Κάπως έτσι καταλήγουμε στο Apple CarPlay και την σημασία που έχει το λανσάρισμα της νέας γενιάς του – μίας νέας γενιάς που έρχεται με σημαντικά διευρυμένη λειτουργικότητα καθώς για πρώτη φορά, το σύστημα δεν… περιορίζεται στην οθόνη του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης αλλά μπορεί να καταλάβει όλες τις οθόνες ενός αυτοκινήτου, συμπεριλαμβανομένου του ψηφιακού πίνακα οργάνων!

Αυτό σημαίνει ότι θα έχει την δυνατότητα ελέγχου ενός πολύ μεγαλύτερου φάσματος λειτουργιών που περιλαμβάνει αλλά δεν περιορίζεται στις ρυθμίσεις του συστήματος κλιματισμού, τα modes οδήγησης και τις ρυθμίσεις των συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης. Οι κατασκευαστές θα μπορούν να σχεδιάζουν αυτές τις “επιφάνειες” σύμφωνα με την έκδοση του αυτοκινήτου και το επίπεδο εξοπλισμού του ενώ διευρυμένη είναι και η ικανότητα του Apple CarPlay να προβάλει ειδοποιήσεις στον πίνακα οργάνων και τις υπόλοιπες οθόνες ανάλογα με το είδος της ειδοποίησης. Το σύστημα υποστηρίζει πλέον στοιχεία όπως οι κάμερες οπισθοπορείας και τα κλισιόμετρα που σημαίνει ότι ο χρήστης δεν θα είναι υποχρεωμένος να βγαίνει από το CarPlay αποκλειστικά και μόνο για να έχει πρόσβαση σε αυτά.

Φυσικά, όλα αυτά θα σχετίζονται άμεσα με την ποιότητα και το βάθος της ενσωμάτωσης του Apple CarPlay από τον εκάστοτε κατασκευαστή. Τι νόημα έχει μία τεχνολογία αν το αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετείται δεν την υποστηρίζει πλήρως άλλωστε; Η Aston Martin και η Porsche θα είναι οι πρώτες δύο μάρκες που θα προσφέρουν τη νέα γενιά του CarPlay αργότερα μέσα στη χρονιά ενώ η ίδια η Apple έχει δηλώσει ότι οι πλήρεις δυνατότητες του συστήματος θα είναι προσβάσιμες αποκλειστικά μέσω ασύρματης σύνδεσης και ότι οι οδηγοί θα έχουν πρόσβαση ανά πάσα στιγμή πρόσβαση στην υπάρχουσα έκδοση που βρίσκεται μέσα στην οθόνη του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης. Η τεχνολογία έχει κάνει άλματα από το 2014 οπότε και παρουσιάστηκε η πρώτη γενιά του Apple CarPlay. Οι οθόνες έχουν μεγαλώσει και ο αριθμός τους μέσα σε μία καμπίνα έχει αυξηθεί ενώ το σύνολο της τεχνολογίας που περικλείεται πλέον σε ένα αυτοκίνητο έχει εκτοξευθεί. Θα ήταν παράλογο αν το Apple CarPlay δεν ακολουθούσε τις εξελίξεις. Το θέμα είναι αν οι καταναλωτές επιθυμούν ή/και εμπιστεύονται ένα τόσο υψηλό επίπεδο ενσωμάτωσης αν δεν είναι προτίθενται να χρησιμοποιήσουν το σύστημα στο σύνολο του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό