21.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Με Γκασόλ η Εθνική Ισπανίας στο Τόκιο

Ειδήσεις Ελλάδα

Στα -σχεδόν- 41 χρόνια του κι αφού ξεπέρασε έναν πολύ μεγάλο τραυματισμό κι επέστρεψε για να αγωνιστεί στην ελίτ δύο χρόνια αργότερα, ο Πάου Γκασόλ, είναι ο πρωταγωνιστής στην πρώτη κλήση της ισπανικής ομάδας μπάσκετ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όπου θα ολοκληρώσει την πέμπτη συμμετοχή του (τρία μετάλλια).

Ο Σέρτζιο Σκαριόλο κάλεσε 18 παίκτες σε μια πρώτη λίστα, την οποία στη συνέχεια θα πρέπει να περιορίσει σε 12, πιθανότατα πριν από το ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου η Ισπανία θα παίξει φιλικό εναντίον της Dream Team στο Λας Βέγκας στις 18 Ιουλίου.

Εκτός από τον Πάου Γκασόλ, ξεχωρίζει η παρουσία των Μαρκ Γκσόλ και Ρίκι Ρούμπιο, των ηγετών της παγκόσμιας πρωταθλήτριας, όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα AS.

Επιβεβαιώθηκαν οι απουσίες των Νίκολα Μίροτιτς και Σέρχε Ιμπάκα, ενώ επιστρέφει ο Σέρχιο Ροντρίγεθ, μετά την απουσία του από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019, και ο Άλεξ Αμπρίνες.

Η προετοιμασία της Ισπανίας πριν από το ντεμπούτο της στο Ολυμπιακό τουρνουά θα περιλαμβάνει πέντε φιλικά: δύο εναντίον της Αργεντινής, δύο εναντίον της Γαλλίας κι ένα απέναντι στις ΗΠΑ.

Οι 18 παίκτες της Ισπανίας:

Σέρχιο Γιουλ, Σέρχιο Ροντρίγκεθ, Ρίκι Ρούμπιο, Κάρλος Αλοθέν, Ντάριο Μπριζουέλα, Τσάμπι Λόπεζ-Αροστέγκι, Αλμπέρτο Αμπάλντε, Άλεξ Αμπρίνες, Βίκτορ Κλαβέρ, Ρούντι Φερνάντεθ, Ουσμάν Γκαρούμπα, Χουάν Ερνάνγκομεθ, Σέρχιο Μαρτίνεθ, Σέμπας Σάιθ, Πάου Γκασόλ, Μαρκ Γκασόλ, Γουίλι Ερνανγκόμεθ, Πιέρ Οριόλα.

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό