33 C
Athens
Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Με γεμάτη ατζέντα η σημερινή συνάντηση στο Παρίσι

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης της Ουκρανίας στον πόλεμο με τη Ρωσία θα είναι ένα από τα βασικά θέματα που θα απασχολήσει τη σημερινή συνάντηση στο Παρίσι του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν, μετά και τις επαφές που είχαν χθες με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σύμφωνα με γαλλικές διπλωματικές πηγές.

Συγκεκριμένα, η κρίση στην Ουκρανία και οι σχέσεις με τη Ρωσία ενόψει της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο στην Ουάσινγκτον, το Μεσανατολικό και τα ζητήματα της διεθνούς οικονομίας, ενόψει της συνόδου κορυφής της G7 που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στην Ιταλία, θα βρεθούν στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων των δύο ηγετών.

Ο Γάλλος πρόεδρος θα υποδεχθεί τον πρόεδρο των ΗΠΑ στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη στην Αψίδα του Θριάμβου. Στη συνέχεια θα διασχίσουν τη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων και θα φτάσουν στο προεδρικό Μέγαρο, όπου θα έχουν γεύμα εργασίας. Θα ακολουθήσει συνάντηση των δύο προέδρων με Γάλλους και Αμερικανούς επιχειρηματίες και η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί το βράδυ με δειπνο στο προεδρικό Μέγαρο.

Ως προς το Μεσανατολικό ο Γάλλος πρόεδρος αναμένεται να επαναλάβει την υποστήριξη του στο αμερικανικό σχέδιο, ενώ σε ό,τι αφορά τα οικονομικά ζητήματα θα επικεντρωθούν στο ζήτημα του συγχρονισμού των οικονομικών πολιτικών ανάμεσα στις δύο πλευρές του Ατλαντικού καθώς και στο ζήτημα των σχέσεων με την Κίνα.

Στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων θα βρεθεί εκ νέου ο αμερικανικός νόμος για την επιδότηση της «πράσινης βιομηχανίας» και τα προβλήματα ανταγωνισμού που δημιουργεί για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις. Θα συζητηθούν, επίσης, θέματα που άπτονται της συνεργασίας των δύο χωρών στους τομείς της έρευνας και της τεχνολογίας κυρίως δε σε σχέση με την πυρηνική ενέργεια και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Η πενθήμερη επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ στη Γαλλία θα ολοκληρωθεί αύριο οπότε θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο νεκροταφείο των Αμερικανών πεσόντων κατά την απόβαση των συμμαχικών δυνάμεων στη Νορμανδία τον Ιούνιο του 1944.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό