23 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Με αυτούς κληρώθηκαν ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ – Τι σημαίνει για τη συνέχεια

Ειδήσεις Ελλάδα

ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ μπήκαν στην κληρωτίδα της UEFA το μεσημέρι της Τετάρτης (19/06) και έμαθαν τους αντιπάλους τους στον 2ο προκριματικό γύρο – Τι σημαίνει, όμως, αυτό και ενόψει της συνέχειας, στην προσπάθεια των ελληνικών ομάδων να μπουν στο League Stage ευρωπαϊκής διοργάνωσης!

Ο Πρωταθλητής Ελλάδας ΠΑΟΚ κληρώθηκε στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League με τον νικητή του ζευγαριού Μπόρακ Μπάνια Λούκα (Βοσνία & Ερζεγοβίνη) – Εγνατία (Αλβανία). Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου γνώριζε ήδη πως θα είχε έναν… βατό αντίπαλο.

Και ο «Δικέφαλος του Βορρά» είναι ο πιο ξέγνοιαστος από όλους, πέρα φυσικά του Ολυμπιακού που απέφυγε την προκριματική διαδικασία, καθώς θα είναι στο γκρουπ των ισχυρών ακόμη και στα play-off! Κάτι που σημαίνει, πως θα αποφύγει μερικούς μεγάλους συλλόγους στην ιστορική του φέτος πορεία, όπως την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και τον Ερυθρό Αστέρα.

Ο Παναθηναϊκός είναι αυτός που επηρεάστηκε περισσότερο από κάθε άλλον από την κλήρωση. Ο Κυπελλούχος Ελλάδας θα τεθεί αντιμέτωπος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League με τον νικητή που θα προκύψει από το ζευγάρι της Μπότεφ Πλόβντιβ (Βουλγαρία) με την Μάριμπορ (Σλοβενία).

Αυτή η κλήρωση είναι άκρως ευνοϊκή για την ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο, ωστόσο δεδομένα την τοποθετεί στο γκρουπ των ανίσχυρων για τον 3ο προκριματικό γύρο. Εκεί, λοιπόν, οι αντίπαλοί του θα είναι οι εξής:

Ο νικητής του ζευγαριού Άγιαξ (Ολλανδία) – Βοϊβοντίνα (Σερβία)Ο νικητής του ζευγαριού Μπράγκα (Πορτογαλία) – Μακάμπι Πετάχ Τίκβα (Ισραήλ)Ο νικητής του ζευγαριού Μόλντε (Νορβηγία) – Σίλκεμποργκ (Δανία)Η Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία)Ο χαμένος του ζευγαριού Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία) – Παρτιζάν (Σερβία) από το Champions LeagueΟ νικητής του ζευγαριού Σέριφ Τιρασπόλ (Μολδαβία) ή Ζίρα (Αζερμπαϊτζάν) – Έλφσμποργκ (Σουηδία) ή Πάφος (Κύπρος)Ο νικητής του ζευγαριού Ραπίντ Βιέννης (Αυστρία) – Βίσλα Κρακοβίας (Πολωνία) ή Λάπι (Κόσοβο)

Τέλος, η ΑΕΚ βίωσε ένα «deja-vu», καθώς στον 3ο προκριματικό γύρο του Conference League θα κοντραριστεί με τον νικητή του ζευγαριού Βελέζ Μόσταρ (Βοσνία & Ερζεγοβίνη) – Ίντερ Κλαμπ Εσκάλντες (Ανδόρα). Η «Ένωση» είχε αναμετρηθεί με τους Βόσνιους στα προκριματικά το 2021 και είχε αποκλειστεί στη διαδικασία των πέναλτι, σε μία τελείως διαφορετική εποχή όμως για την ίδια!

Για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα τα πράγματα είναι απλά. Ό,τι κι αν γίνει, η ΑΕΚ θα είναι στο γκρουπ των ισχυρών του 3ου προκριματικού γύρου και θα αποφύγει ομάδες όπως η Κοπεγχάγη και η Γάνδη.

Αυτό που χρειάζεται η ΑΕΚ ώστε να μπει στα play-off του Conference League στο γκρουπ των ισχυρών, είναι τρεις ομάδες με μεγαλύτερο συντελεστή από την ίδια στη βαθμολογία της UEFA να αποκλειστούν στους δύο πρώτους προκριματικούς γύρους (η κλήρωση των play-off θα λάβει μέρος πριν (!) την διεξαγωγή του 3ου προκριματικού γύρου).

Κι αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στον Ολυμπιακό, που της έκανε ένα «δώρο» με την κατάκτηση του Conference League. Συνεπώς, η ΑΕΚ θα χρειαστεί να… περιμένει ώστε να γνωρίσει εάν θα βρεθεί στους ισχυρούς, με σκοπό να «γλυτώσει» από πιθανούς αντιπάλους όπως η Τσέλσι, η Φιορεντίνα, η Ρεάλ Μπέτις κ.ά.

Οι ομάδες που θέλει η ΑΕΚ να αποκλειστούν για να είναι στους ισχυρούς στα play-off

Να αποκλειστεί η Κοπεγχάγη (Δανία) από την Ντέρι Σίτι (Ιρλανδία) ή την Μπρούνο Μάγκπιζ (Γιβραλτάρ)Να αποκλειστεί η Γάνδη (Βέλγιο) από την Βίκινγκουρ (Νησιά Φερόε) ή την Λιεπάγια (Λετονία)Να αποκλειστεί η Μπασακσεχίρ (Τουρκία) από την Ισλόκ Μινσκ (Λευκορωσία) ή την Λα Φιορίτα (Σαν Μαρίνο)Να αποκλειστεί η Κλουζ (Ρουμανία) από την Νεμάν (Λευκορωσία)Να αποκλειστεί η Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία) από την Καερναρφερόν (Ουαλία) ή την Κρουσέιντερς (Βόρεια Ιρλανδία)Να αποκλειστεί η Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ) από την Σαμπά Μπακού (Αζερμπαϊτζάν)Να αποκλειστεί η Χάποελ Μπερ Σεβά (Ισραήλ) από την Τσέρνο Μόρε Βάρνα (Βουλγαρία)Να αποκλειστεί η Ντζουργκάρντεν (Σουηδία) από την Νιέντερκορν (Λουξεμβούργο)Να αποκλειστεί η Γκόου Αχέντ Ιγκλς (Ολλανδία) από την Μπραν (Νορβηγία)Να αποκλειστεί η Ομόνοια (Κύπρος) από την Τορπέντο Κουτάισι (Γεωργία) ή τα Τίρανα (Αλβανία)Να αποκλειστεί η Γκιμαράες (Πορτογαλία) από την Φλοριάνα (Μάλτα) ή την Τρε Πεν (Σαν Μαρίνο)Να αποκλειστεί η Αστάνα (Καζακστάν) από την Τορπέντο Κουτάισι (Γεωργία) ή την Μιλσάμι Ορέι (Μολδαβία)Να αποκλειστεί η Ρίγα (Λετονία) από την Σλασκ Βρότσλαβ (Πολωνία)Να αποκλειστεί η Ολίμπια Λιουμπλιάνας (Σλοβενία) από την Ζίτομιρ (Ουκρανία)Να αποκλειστεί η Ντνίπρο (Ουκρανία) από την Ακαδημία Πούσκας (Ουγγαρία)*Υπενθυμίζεται πως χρειάζεται να αποκλειστούν τουλάχιστον τρεις από αυτές

Οι ημερομηνίες των κληρώσεων και των παιχνιδιών

Ο ΠΑΟΚ θα μάθει οριστικά τον αντίπαλό του στις 16 ή στις 17 Ιουλίου, ενώ στις 18 Ιουλίου θα τον μάθουν ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα ριχτεί στη μάχη στις 23 ή στις 24 Ιουλίου, ενώ οι άλλες δύο ελληνικές ομάδες στις 25 Ιουλίου. Οι ρεβάνς είναι προγραμματισμένες για τις 30-31 Ιουλίου και την 1η Αυγούστου αντίστοιχα.

Η κλήρωση του 3ου προκριματικού γύρου θα διεξαχθεί πριν τις αναμετρήσεις του 2ου προκριματικού γύρου (!), δηλαδή στις 22 Ιουλίου. Τα παιχνίδια εκείνου του γύρου θα λάβουν μέρος στις 6-7 Αυγούστου και στις 13 Αυγούστου για τον ΠΑΟΚ (εφόσον συνεχίσει στο Champions League) και στις 8 και 14 Αυγούστου για Παναθηναϊκό και ΑΕΚ (εφόσον δεν αποκλειστεί η «Ένωση»).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό