23.3 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Με αποδυναμωμένη τη Χεζμπολάχ, οι ΗΠΑ στοχεύουν στην εκλογή νέου προέδρου στον Λίβανο

Ειδήσεις Ελλάδα

Να εκμεταλλευτούν την εύθραυστη κατάσταση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή  επιχειρούν οι ΗΠΑ οι οποίες θεωρούν ότι ήρθε η στιγμή ο Λίβανος να οδεύσει πρόσω ολοταχώς προς νέες εκλογές προέδρου.

Σύμφωνα με τα όσα επικαλείται το πρακτορείο Axios, η κυβέρνηση Μπάιντεν πρόκειται να θέσει το ζήτημα ηγεσίας της χώρας της Μέσης Ανατολής καθώς τα σφοδρά αεροπορικά χτυπήματα του Ισραήλ έχουν αποδυναμώσει αισθητά την οργάνωση Χεζμπολάχ.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής, χρέη υπηρεσιακού πρωθυπουργού του Λιβάνου εκτελεί ο Νατζίμπ Μικάτι αφού η χώρα δεν διαθέτει πρόεδρο μετά τη λήξη της θητείας του Μισέλ Αούν στις 30 Οκτωβρίου 2022.

Σημειώνεται ότι ο πρόσφατα δολοφονημένος ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, εμπόδιζε τον διορισμό οποιουδήποτε δεν ήταν σύμμαχος της τρομοκρατικής ομάδας. Η έλλειψη προέδρου έχει αυξήσει την αστάθεια στον Λίβανο, επιδεινώνοντας περαιτέρω την πολιτική και οικονομική κρίση της χώρας.

250 μέλη της Χεζμπολάχ νεκροί

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει σκοτώσει 250 μαχητές της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο από την έναρξη της χερσαίας επίθεσης τη Δευτέρα στον νότο της γειτονικής χώρας κατά του ισλαμιστικού κινήματος που υποστηρίζεται από το Ιράν.

Συνολικά «250 τρομοκράτες της Χεζμπολάχ μεταξύ των οποίων 21 διοικητές εξοντώθηκαν σε τέσσερις ημέρες επιχειρήσεων στον νότιο Λίβανο», δήλωσε ο στρατός σε ανακοίνωση.

ΗΠΑ και Βρετανία χτυπούν βάσεις των Χούθι

Αεροπορικές επιδρομές από αμερικανικές και βρετανικές δυνάμεις έπληξαν την πόλη λιμάνι Χοντέιντα της Υεμένης και μια περιοχή στη Σαναά στην Υεμένη – και οι δύο τοποθεσίες υπό τον έλεγχο των σιιτών ανταρτών Χούθι – μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Masirah.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό