14.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Με ένα combo στο Μπόντο και το G/G στο Μπακού

Ειδήσεις Ελλάδα

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις αναμετρήσεις Μπόντο Γκλιμτ – Ζαλγκίρις και Κάραμπαγκ – Φερεντσβάρος για τα προκριματικά του Champions League.

Τα προκριματικά του Champions League συνθέτουν και απόψε το κυρίως στοιχηματικό μενού. Στη Νορβηγία, η Μπόντο Γκλιμτ (No. 74) υποδέχεται τη Ζαλγκίρις (No. 131) σε ένα ζευγάρι το οποίο έχει… προηγούμενα από την περασμένη διετία (19:00 Live από το SPORT24).

Οι δύο ομάδες διασταυρώνονται στα προκριματικά για τρίτη διαδοχική σεζόν. Το 2020/21 είχαν παίξει σε μονό παιχνίδι για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League με την Μπόντο Γκλιμτ να παίρνει την πρόκριση, με 3-1 εντός έδρας. Πέρυσι έπαιξαν στα playoffs του Conference League, με τους Νορβηγούς να κερδίζουν ξανά την πρόκριση, αφού μετά το 2-2 στο Βίλνιους, επικράτησαν δύσκολα με 1-0 στο Μπόντο.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Οι πρωταθλητές Νορβηγίας θα προσπαθήσουν τώρα να κάνουν το 3/3 κόντρα στους Λιθουανούς. Στον α’ γύρο, η Μπόντο απέκλεισε την Κλάκσβικ (Νησιά Φερόε) με νίκη 3-0 εντός έδρας και ήττα 3-1 εκτός. Στο β’ γύρο έχασε από τη Λίνφιλντ με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι στη Βόρεια Ιρλανδία, όμως στον επαναληπτικό τη διέλυσε με 8-0.

Γενικά, η ομάδα του Κγέτιλ Κνούτσεν έχει βρει τη φόρμα της και αυτό φαίνεται και στο πρωτάθλημα, όπου μετράει τέσσερις διαδοχικές νίκες και έξι στις τελευταίες επτά αγωνιστικές (6-0-1).

Στον αντίποδα, η φετινή ευρωπαϊκή πορεία της Ζαλγκίρις κρίνεται ήδη επιτυχημένη, διότι μετά τις προκρίσεις απέναντι στην Μπαλκάνι (Κόσοβο) και τη Μάλμε εξασφάλισε για πρώτη φορά στην ιστορία της ότι θα βρεθεί σε ευρωπαϊκούς ομίλους (μίνιμουμ στο Conference League). Αυτό σημαίνει ότι στην πρώτη ιστορικά παρουσία της σε τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, θα παίξει χωρίς κανένα άγχος και πίεση.

Η ομάδα του Καζάκου τεχνικού Βλάντιμιρ Τσεμπούριν χρειάστηκε την παράταση στον α’ γύρο για να περάσει την Μπαλκάνι. Στον δεύτερο προκριματικό πάντως ολοκλήρωσε πανηγυρικά την έκπληξη επί της Μάλμε με δύο νίκες, 1-0 στο Βίλνιους και 2-0 στη Σουηδία.

Η Ζαλγκίρις είναι μία σύγχρονη Βαβέλ και μόνο με λιθουανική ομάδα δεν μοιάζει. Στον επαναληπτικό με τη Μάλμε, ο Τσεμπούριν χρησιμοποίησε στην 11αδα δέκα διαφορετικές εθνικότητες. Μοναδικός Λιθουανός ήταν ο διεθνής τερματοφύλακας, Εντβίνας Γκερτμόνας.

Στο λιθουανικό πρωτάθλημα, η Ζαλγκίρις είναι δεύτερη στο -2 από την κορυφή, ωστόσο χρωστάει τέσσερα ματς, αφού έχει να αγωνιστεί από την 1η Ιουλίου. Είναι λοιπόν και φέτος το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Οι Λιθουανοί είναι δεδομένο πως θα παίξουν κλειστά και πίσω από την μπάλα στο Μπόντο, όπως έκαναν και κόντρα στη Μάλμε. Στόχος τους θα είναι να κρατήσουν όσο μπορούν περισσότερο το 0-0 και να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις με το γρήγορο επιθετικό τους δίδυμο, τον Βραζιλιάνο Ρενάν Ολιβέιρα και τον Νιγηριανό Ματίας Ογιεβούσι.

Η Μπόντο λοιπόν θα κληθεί να κάνει παιχνίδι υπομονής για να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα και να φτάσει σε μία νίκη, που θα της δώσει προβάδισμα πρόκρισης. Προφανώς, η Ζαλγκίρις δεν είναι Λίνφιλντ για να εκτεθεί. Το αποψινό παιχνίδι λοιπόν αναμένεται πολύ πιο ανταγωνιστικό και σίγουρα ο ξερός άσος στο 1.30 δεν έχει το παραμικρό νόημα.

Σε συνδυασμό όμως με το Under 3,5 φτάνουμε στο 2.10 και παίρνουμε μία σαφώς πιο αξιόλογη απόδοση, στη λογική ότι η Μπόντο ναι μεν θα κάνει το πρώτο βήμα, αλλά η πρόκριση δεν θα κριθεί από απόψε.

ΣΤΟΙΧΗΜΑ

03 Αυγούστου 2022 10:58

Προγνωστικά Champions League

Ιδιαίτερα αμφίρροπο αναμένεται το ζευγάρι της Κάραμπαγκ (Νο. 65) με τη Φερεντσβάρος (No. 83). Οι στοιχηματικές εταιρίες δίνουν φαβορί για την πρόκριση τους πρωταθλητές Ουγγαρίας στο 1.80, ωστόσο για το αποψινό ματς στο Μπακού, φαβορί στο 2.10 είναι ο άσος των Αζέρων (19:00 Live από το SPORT24).

Στο δρόμο της για τον τρίτο προκριματικό γύρο, η Κάραμπαγκ απέκλεισε διαδοχικά τη Λεχ Πόζναν και τη Ζυρίχη. Κόντρα στους Πολωνούς ήταν καταιγιστική στον επαναληπτικό και κέρδισε με 5-1, ανατρέποντας το 1-0 του πρώτου αγώνα.

Απέναντι στην πρωταθλήτρια Ελβετίας η πρόκριση ήρθε πολύ πιο δύσκολα. Στο πρώτο ματς στο Αζερμπαϊτζάν η ομάδα του Κούρμπαν Κουρμπάνοφ κέρδισε με 3-2. Στη ρεβάνς ηττήθηκε με 2-1, ωστόσο στην παράταση ισοφάρισε σε 2-2 (98′) και κράτησε μέχρι το φινάλε.

Η Φερεντσβάρος με τη σειρά της, απέκλεισε αρχικά την Τομπόλ Κοστανάι και εν συνεχεία την νυν αντίπαλο του Ολυμπιακού, Σλόβαν Μπρατισλάβα. Με την Τομπόλ έφερε 0-0 στο Καζακστάν και επικράτησε άνετα με 5-1 στη Βουδαπέστη. Με τη Σλόβαν έχασε άδικα 2-1 εντός έδρας, όμως πήγε μέσα στη Σλοβακία και κέρδισε με το επιβλητικό 4-1.

Οι Μαγυάροι έχουν επιστρέψει πολύ δυναμικά τα τελευταία χρόνια στο ευρωπαϊκό προσκήνιο. Τη σεζόν 2020/21 έπαιξαν στους ομίλους του Champions League, αποκλείοντας διαδοχικά στα προκριματικά τις Σέλτικ, Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Μόλντε. Πέρυσι, η Φερεντσβάρος απέκλεισε τις Πρίστινα, Ζαλγκίρις και Σλάβια Πράγας πριν χάσει στα playoffs από τη Γιουνγκ Μπόις. Έπαιξε έτσι στους ομίλους του Europa League.

Την Κυριακή, η ομάδα του Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ έκανε πρεμιέρα στο πρωτάθλημα της Ουγγαρίας. Με οκτώ αλλαγές στην 11αδα, νίκησε με 1-0 την Πούσκας εντός έδρας, με γκολ στο 94′!

Στοιχηματικά, εκ πρώτης όψεως η αξία είναι στην κόντρα και στο διπλό, που βρίσκεται σε τιμές άνω του 3.30. Δεν μπορούμε όμως να υποτιμήσουμε τη δυναμική που βγάζει η Κάραμπαγκ στην καυτή της έδρα. Είναι χαρακτηριστικό πως στα τελευταία εννιά ευρωπαϊκά παιχνίδια της στο Μπακού, έχει ρεκόρ 5-3-1, χάνοντας μόνο από τη Μαρσέιγ πέρυσι στο Conference League.

Οι Αζέροι έχουν μία πολύ ποιοτική επιθετική τριάδα με τους Ζουμπίρ, Γουαντζί και Καντί, με την οποία μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στην ουγγρική άμυνα. Ειδικά, ο Βραζιλιάνος εξτρέμ Καντί εξελίσσεται σε παίκτη κλειδί στα προκριματικά, αφού έχει πετύχει ήδη τέσσερα γκολ.

Από την άλλη, η Φερεντσβάρος με παίκτες όπως ο πρώην χαφ του ΠΑΟΚ, Αντερσον Εσίτι, ο διεθνής Τυνήσιος χαφ Λαϊντουνί, ο καλός εξτρέμ Τραορέ (πρώην Σέριφ) και οι ποιοτικοί Νορβηγοί Ζακάριασεν (χαφ) και Ενγκουέν (εξτρέμ), έδειξε τη δυναμική της μέσα στην Μπρατισλάβα, σκοράροντας τέσσερις φορές.

Και οι δύο ομάδες επαλήθευσαν το Goal/Goal στα τελευταία τρία ευρωπαϊκά τους ματς. Στο 1.90 να το κάνουν ακόμη μία φορά απόψε.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Μπόντο Γκλιμτ – Ζαλγκίρις: 1 & Under 3,5 (απόδοση 2.10), 19:00
Κάραμπαγκ – Φερεντσβάρος: Goal/Goal (απόδοση 1.90), 19:00

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό