35.5 C
Athens
Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Μετωπική σύγκρουση για το πόθεν έσχες του Στ. Κασσελάκη και τη διαφημιστική καμπάνια της Ν.Δ.

Ειδήσεις Ελλάδα

Στα «χαρακώματα» βρίσκονται κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ λίγα 24ωρα πριν από τις ευρωκάλπες, με το Μαξίμου να εξαπολύει συντονισμένα πυρά κατά Στέφανου Κασσελάκη για τα στοιχεία της περιουσιακής του κατάστασης και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επιστρέφει τα βέλη, βάζοντας στο «κάδρο» της αντιπαράθεσης τα δάνεια της Ν.Δ. και το κόστος της διαδικτυακής της προεκλογικής καμπάνιας.

Κυβέρνηση: Ο κ. Κασσελάκης παραδέχεται ότι παραβίασε τη νομοθεσία

Από την κυβέρνηση τονίζουν πως «το μονοσέλιδο που παρουσίασε ο κ. Κασσελάκης δεν συνιστά σε καμία περίπτωση δήλωση περιουσιακής κατάστασης». Επισημαίνουν ακόμη πως με τη δημοσιοποίηση του εγγράφου αυτού, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «παραδέχεται ότι παραβίασε τη νομοθεσία, αφού μέχρι τουλάχιστον τις 31.12.2023 συμμετείχε σε εταιρεία αλλοδαπής, ενώ είχε εκλεγεί από τον Σεπτέμβριο του 2023 πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά παράβαση του νόμου του 2016 που η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα είχε ψηφίσει».

Στοιχεία περιουσιακής κατάστασης του Στέφανου Κασσελάκη

«Αυτό, που παρουσίασε χθες ο κ. Κασσελάκης δεν ήταν πόθεν έσχες, αλλά ένα μονοσέλιδο excel το οποίο επέδειξε μετά από πολλές παλινωδίες στο πλαίσιο ενός προεκλογικού σόου» σχολίασε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Πρόσθεσε επίσης πως «υπάρχει παραβίαση της νομοθεσίας, καθώς σύμφωνα με το νόμο έπρεπε να είχε αποχωρήσει από οποιαδήποτε αλλοδαπή εταιρεία ως αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πριν από το τέλος του 2023» και «αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο προφανώς θα απασχολήσει τη Δικαιοσύνη». Παρατήρησε επιπλέον πως από όσα παρουσίασε χθες από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «τα νούμερα δεν βγαίνουν».

Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέκρουσε τις επικρίσεις του κ. Κασσελάκη κατά του πρωθυπουργού, σημειώνοντας πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταθέτει κατά το νόμο και όχι σε ομιλίες πόθεν έσχες επί 20 χρόνια και το οποίο έχει ελεγχθεί εξονυχιστικά και δεν έχει βρεθεί το παραμικρό». «Ανασύρουν θεωρίες συνωμοσίας και ψευδή δημοσιεύματα από το παρελθόν, έχουν έμφυτη τάση στην εξαπάτηση» πρόσθεσε.

Ο Στέφανος Κασσσελάκης παρουσίασε το «πόθεν έσχες» του σε γιγαντοοθόνες

Στ. Κασσελάκης: Ανοίξατε τον ασκό του Αιόλου και τώρα θα το ζήσετε μέχρι τέλους

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για «προσπάθεια σπίλωσης του Στέφανου Κασσελάκη από το σύστημα Μαξίμου και τους παρατρεχάμενούς του», η οποία όμως «έπεσε στο κενό». Σχολιάζοντας μάλιστα τις αντιδράσεις από το κυβερνητικό στρατόπεδο για τα στοιχεία που παρουσίασε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα παρατηρησε πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ν.Δ. πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι».

Με αλλεπάλληλες αναρτήσεις του, ο κ. Κασσελάκης πέρασε δε στην αντεπίθεση, καλώντας τη Ν.Δ. να δώσει στη δημοσιότητα τους όρους ρύθμισης του χρέους της και να απαντήσει «με ποιου τα χρήματα διεξάγει την πιο ακριβή διαδικτυακή καμπάνια στην Ευρώπη».

«Ανοίξατε τον ασκό του Αιόλου και τώρα θα το ζήσετε μέχρι τέλους: Οι όροι της ρύθμισης του χρέους της Νέας Δημοκρατίας ΔΕΝ είναι δημόσιο έγγραφο. Δώστε τους τώρα στη δημοσιότητα. Να μάθει ο ελληνικός λαός πώς πολιτεύεται το πιο υπερχρεωμένο κόμμα στην Ευρώπη, το οποίο οφείλει μισό δισ. ευρώ και διεξάγει την πιο ακριβή διαδικτυακή καμπάνια στην Ευρώπη. Πώς; Με ποιου τα χρήματα; Απάτη τέλος σε όλα τα επίπεδα. Όλα στο φως» ανέφερε συγκεκριμένα σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανοίξατε τον ασκό του Αιόλου και τώρα θα το ζήσετε μέχρι τέλους:Οι όροι της ρύθμισης του χρέους της Νέας Δημοκρατίας ΔΕΝ είναι δημόσιο έγγραφο.Δώστε τους τώρα στη δημοσιότητα.Να μάθει ο ελληνικός λαός πώς πολιτεύεται το πιο υπερχρεωμένο κόμμα στην Ευρώπη, το οποίο οφείλει μισό…

— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) June 4, 2024

«Με πόσα μισόκιλα φέτα ισούνται τα 192.000 ευρώ που ξόδεψε η Ν.Δ. μέσα σε έναν μήνα για διαφήμιση στην Google;»

Με δεύτερη ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ξανά βέλη κατά της Ν.Δ., του «πιο υπερχρεωμένου κόμματος της Ευρώπης» – όπως ανέφερε, για το κόστος της διαφημιστικής της καμπάνιας.

«Κύριε Πρωθυπουργέ, μέχρι να υπολογίσετε και να παρουσιάσετε το πόθεν έσχες σας για το 2022 και το 2023 όπως οφείλετε στον ελληνικό λαό, προτείνω μια πιο απλή μαθηματική πράξη, που είναι στον τομέα σας. Με πόσα μισόκιλα φέτα ισούνται τα 192.000 ευρώ που ξόδεψε μέσα σε έναν μήνα για διαφήμιση στην google το πιο υπερχρεωμένο κόμμα της Ευρώπης, το κόμμα σας; (Ελάτε, μια απλή διαίρεση είναι)» έγραψε στην ανάρτησή του ο κ. Κασσελάκης παραθέτοντας σχετικά στοιχεία.

Κύριε Πρωθυπουργέ, μέχρι να υπολογίσετε και να παρουσιάσετε το πόθεν έσχες σας για το 2022 και το 2023 όπως οφείλετε στον ελληνικό λαό, προτείνω μια πιο απλή μαθηματική πράξη, που είναι στον τομέα σας.Με πόσα μισόκιλα φέτα ισούνται τα 192.000 ευρώ που ξόδεψε μέσα σε ένα μήνα… pic.twitter.com/6IGow8ri7c

— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) June 4, 2024

Π. Μαρινάκης: Αστείοι συμψηφισμοί

Απορρίπτοντας τις αιτιάσεις του κ. Κασσελάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «αστείους συμψηφισμούς» τονίζοντας πως η προεκλογική καμπάνια που διεξάγει η Ν.Δ. είναι με βάση τη διαδικασία που προβλέπει ο νόμος. Ο κ. Μαρινάκης διευκρίνισε πως η διαδικτυακή καμπάνια της Ν.Δ. γίνεται με βάση το κονδύλι από την ευρωπαική νομοθεσία και είναι πλήρως δηλωμένο.

Για τον ρόλο του Σταν Γκρινμπεργκ απάντησε πως «πληρώνεται με σύμβαση, η οποία είναι κατατεθειμένη, είναι υπογεγραμμένη και από τη Ν.Δ. και από τον ίδιο με συγκεκριμένη αμοιβή και για συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα».

Σε ό,τι αφορά τα δάνεια της Ν.Δ. αντέτεινε πως είναι «ρυθμισμένα και εξυπηρετούνται» για να προσθέσει πως «δεν υπάρχει τίποτε παράτυπο, ούτε παράνομο». «Η αντιπολίτευση κρούει ανοιχτές θύρες μόνο και μόνο για να κάνει αστείους συμψηφισμούς επειδή δεν μπορεί να απαντήσει στα αμείλικτα ερωτήματα τα οποία της έχουν τεθεί» συμπλήρωσε.

Βούλα Κεχαγιά: Καλούμε σήμερα τον κ. Μητσοτάκη σε ντιμπέιτ με τον Στέφανο Κασσελάκη



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό