29.2 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Μετωπική Γεωργιάδη – Φωτίου: «Δεν μπορεί τα έξοδα των λαθρομεταναστών να τα πληρώνει ο Έλληνας»

Ειδήσεις Ελλάδα

Το μεταναστευτικό πυροδότησε σφοδρή αντιπαράθεση στην Ολομέλεια μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και της Θεανώς Φωτίου, με αφορμή τις καταγγελίες της βουλευτού της Νέας Αριστεράς περί υποβάθμισης της υγειονομικής φροντίδας των προσφυγικών πληθυσμών.

«Δεν μπορεί τα έξοδα του κάθε λαθρομετανάστη να τα πληρώνει ο Έλληνας πολίτης, πρέπει να είναι διεθνή χρήματα. Όσο κι αν η Αριστερά φωνάζει, το κόστος της μεταναστευτικής κρίσης πρέπει να το πληρώνει διεθνής κοινότητα και όχι ο Έλληνας πολίτης» ανέφερε από το βήμα ο υπουργός Υγείας και συνέχισε στον ίδιο τόνο, λέγοντας πως «εάν έρθουν 10 εκατομμύρια στην Ελλάδα, πρέπει να καλύψουμε και τα 10; Σε λίγο θα κλείσουν τα σύνορα τους όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, τι θέλετε, να βγάλουμε και τους Έλληνες από τα σπίτια τους, για να είστε ευχαριστημένοι;».

Απαντώντας, η Θεανώ Φωτίου έκανε λόγο για «ακροδεξιό» σόου και «αντιανθρωπιστικό» λόγο. «Όλα αυτά που είπατε είναι τρομακτικά, απλά για να εξασφαλίσετε ψηφουλάκια από την Ακροδεξιά που σας τα παίρνει αυτή την εποχή. Θέλατε να κάνετε ένα ακροδεξιό σόου. Μπράβο σας», υποστήριξε, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να της απαντά λέγοντας πως «αυτή η καραμέλα περί Ακροδεξιάς αρχίζει να γίνεται “ντεμοντέ”. Ο κ. Σόλτς αποφάσισε να κλείσει τα σύνορα του. Ακροδεξιός είναι ο κ. Σολτς; Σταματήστε να χλευάζετε τις ανησυχίες των πολιτών σας. Εφιάλτης πραγματικός είναι να έρχονται χιλιάδες στην Ελλάδα, όπως έγινε το 2015!», όπως υποστήριξε, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της βουλευτού.

Σημειωτέον, πως ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση, σημείωσε πως πράγματι προκαλεί ανησυχία το ενδεχόμενο αυξημένων ροών, όμως δεν προσφέρεται για σπέκουλα, ενώ με το βλέμμα στραμμένο στις εξελίξεις στον Λίβανο, επεσήμανε πως «καμία στρατηγική δεν έχει νόημα εάν υπάρξει ανάφλεξη και προκληθούν κύματα εκατομμυρίων προσφύγων και αναπόφευκτα κάποιοι θα επιχειρήσουν να εισέλθουν στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας. Τότε, όλες οι στρατηγικές θα πάνε στράφι, θα μιλάμε για έκτακτη κατάσταση».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό