16.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μετράνε νεκρούς σε Ιορδανία, Παναμά, Μεξικό και Μπρουνέι

Ειδήσεις Ελλάδα

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τα κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό ανέρχονται πλέον σε 717, από τα 585 που καταγράφονταν μία ημέρα νωρίτερα. Το υπουργείο Υγείας ενημέρωσε ακόμη ότι ο απολογισμός των νεκρών εξαιτίας της επιδημίας φθάνει πλέον τους 12 συνολικά, από οκτώ την προηγουμένη.

Παράλληλα, υγειονομικοί αξιωματούχοι του Παναμά ανακοίνωσαν ότι χθες Παρασκευή καταγράφηκαν πέντε νέοι θάνατοι ασθενών που είχαν μολυνθεί από τον κορονοϊό, με το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας στη χώρα της κεντρικής Αμερικής που πλήττεται σκληρότερα να ανέρχεται πλέον σε 14.

Έκαναν παράλληλα λόγο για 112 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον ιό, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 συνολικά να φθάνει πλέον τους 786.

Την ίδια ώρα, μια γυναίκα στα 80 της χρόνια είναι ο πρώτος θάνατος εξαιτίας του νέου κορονοϊού στην Ιορδανία, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων με ανάρτηση στο Twitter. Η Ιορδανία κατέγραψε χθες 23 νέα κρούσματα του Co-19, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 235.

Επιπλέον, τον πρώτο θάνατο εξαιτίας της επιδημίας του κορονοϊού ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές του Μπρουνέι, διευκρινίζοντας ότι υπέκυψε 64χρονος ασθενής.

Το Μπρουνέι έχει καταγράψει 115 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 μέχρι σήμερα, ορισμένα από τα οποία συνδέονται με μια θρησκευτική εκδήλωση στη Μαλαισία, στην οποία σύμφωνα με υπολογισμούς των αρχών παραβρέθηκαν περίπου 16.000 άνθρωποι.

Ο ασθενής που υπέκυψε δεν είχε πάει σε αυτή την εκδήλωση, όμως είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη Μαλαισία και στην Καμπότζη, διευκρίνισαν οι αρχές.

Τέλος, η Ιρλανδία επέβαλε γενική απαγόρευση κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής έως τις 12 Απριλίου για να καταπολεμήσει την εξάπλωση του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Λίο Βάραντκαρ.

«Όλοι πρέπει να μείνουν σπίτι, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες», είπε, προσθέτοντας ότι θα είναι δυνατές εξαιρέσεις για την μεταφορά στο χώρο εργασίας, για αγορές για τρόφιμα, μετακίνηση για ιατρικό ραντεβού, ή για σωματική άθληση κοντά στον τόπο κατοικίας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό