24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Μεταχειρισμένοι προβολείς Bugatti σε τιμή μιας… Porsche 911!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η κατοχή μιας Bugatti, ή οποιουδήποτε supercar, παραμένει εξαιρετικά ακριβή υπόθεση, αποδεικνύοντας ότι η πολυτέλεια και η απόδοση συνοδεύονται από τεράστιες δαπάνες.

Τα φωτιστικά σώματα της Bugatti Chiron συγκαταλέγονται στους πιο ακριβούς προβολείς αυτοκινήτου παγκοσμίως, αναδεικνύοντας τη μοναδικότητα και το υψηλό κόστος του γαλλικού hypercar.

Ένα σετ προβολέων Valeo για τη Chiron, το οποίο είναι συμβατό με τις εκδόσεις Pur Sport και Super Sport 300+, διατίθεται προς πώληση σε γερμανική αγγελία στο eBay για το εντυπωσιακό ποσό των 147.000 ευρώ, σχεδόν όσο κοστίζει μια Porsche 911.

Ο πωλητής, που εδρεύει στην Πολωνία, προσφέρει αποστολή των προβολέων σε ευρωπαϊκές χώρες με επιπλέον χρέωση 1.000 ευρώ, ενώ η αποστολή εκτός Ευρώπης πιθανώς θα είναι ακόμη πιο ακριβή.

Παρά την εξωφρενική τιμή, τα φώτα καταχωρούνται ως μεταχειρισμένα, με τον πωλητή να διαβεβαιώνει ότι βρίσκονται σε άριστη κατάσταση και διαθέτουν τους αυθεντικούς κωδικούς του κατασκευαστή.

Σε μια πολωνική ιστοσελίδα, το ίδιο σετ προσφέρεται για περίπου 98.000 ευρώ, κάτι που μπορεί να φαίνεται πιο λογικό, αλλά παραμένει εξαιρετικά ακριβό.

Αυτή η τιμή έρχεται να υπογραμμίσει τα γενικότερα κόστη ιδιοκτησίας μιας Bugatti Chiron.

Σύμφωνα με το κανάλι “The Hamilton Collection”, τα κόστη συντήρησης και ανταλλακτικών της Chiron είναι εξίσου υπερβολικά: 9.400 ευρώ για ένα πίσω φως, 12.700 ευρώ για ένα κλειδί και 17.100 ευρώ για τους μπροστινούς δίσκους φρένων.

Η μετάδοση του αυτοκινήτου κοστίζει 164.000 ευρώ, ενώ η ετήσια συντήρηση ανέρχεται σε 10.100 ευρώ.

Παρομοίως, η ιδιοκτησία μιας Bugatti Veyron συνεπάγεται εξίσου υψηλά κόστη, όπως η αντικατάσταση όλων των υγρών για 22.100 ευρώ και τα ελαστικά για 33.600 ευρώ.

Οι τροχοί, που πρέπει να αλλάζονται κάθε 16.000 χιλιόμετρα, κοστίζουν 44.200 ευρώ, ενώ οι υπερσυμπιεστές του αυτοκινήτου κοστίζουν 5.700 ευρώ για κάθε έναν από τους τέσσερις.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό