29.2 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας: Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων

Ειδήσεις Ελλάδα

Ξεκίνησε από  σήμερα, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει  έως και την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024 (15:00) η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων για την συμμετοχή  των κατόχων απολυτηρίου Λυκείου και πτυχίου ΕΠΑΛ στο Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση κατά το ανωτέρω διάστημα αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Τάξης Μαθητείας e-mathiteia.minedu.gov.gr.

Υπενθυμίζεται ότι το Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας απευθύνεται σε κατόχους απολυτηρίου Λυκείου και πτυχίου ΕΠΑΛ και περιλαμβάνει:

 «Πρόγραμμα μάθησης σε εργασιακό χώρο» «Εργαστηριακό μάθημα ειδικότητας»

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, για το ακαδημαϊκό έτος 2024-25 έχουν συγκεντρωθεί συνολικά 10.448 θέσεις μαθητείας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, εκ των οποίων οι 3.842 θέσεις προέρχονται από φορείς του Δημόσιου Τομέα, ενώ οι 6.606 θέσεις προέρχονται από επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Εκπαίδευση στο σχολείο με αμειβόμενη κατάρτιση στον εργασιακό χώρο

«Το 63,2% των προσφερόμενων θέσεων μαθητείας παρέχονται από επιχειρήσεις, γεγονός που καταδεικνύει την έμπρακτη στήριξή τους στον θεσμό, παρέχοντας σε όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητευόμενους τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το Μεταλυκειακό έτος – Τάξη Μαθητείας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, από το υπουργείο τονίζεται ότι το Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας «δίνει τη δυνατότητα στους αποφοίτους να αναβαθμίσουν τα επαγγελματικά προσόντα τους και ενισχύει τη δυνατότητα ένταξής τους στην αγορά εργασίας, συνδυάζοντας την εκπαίδευση στο σχολείο με αμειβόμενη κατάρτιση στον εργασιακό χώρο».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό