15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μετά τον Μέσι και ο Πικέ στα Barçaleaks

Ειδήσεις Ελλάδα

Τον Ιανουάριο του 2018 ο Γεράρδ Πικέ υπέγραψε το μεγαλύτερο συμβόλαιο της καριέρας του με την Μπαρτσελόνα. Ο παίκτης είχε εγγυημένα 28,4 εκατομμύρια ευρώ μεικτά ανά σεζόν, ήτοι συνολικά 142 εκατομμύρια ευρώ μεικτά σε πέντε έτη.

Ο Πικέ, πριν από την ανανέωση, είχε πάει στον Γιόσεπ Μαρία Μπαρτομέου (πρώην πρόεδρος της Μπαρτσελόνα) για να μιλήσει για τους όρους του νέου συμβολαίου, απαιτώντας να είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος κεντρικός αμυντικός στον κόσμο και να κερδίζει περισσότερα από τον Σέρχιο Ράμος.

Στόχος που επετεύχθη στη συνέχεια με αυτή την ανανέωση, δεδομένου ότι ο αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης κέρδιζε 12,5 εκατ. καθαρά, ενώ ο Πικέ είχε μισθό, μετά από φόρους, γύρω στα 15 εκατ. ευρώ.

Η εφημερίδα El Mundo παρουσίασε τις φωτογραφίες συμβολαίου του Πικέ, όπου φαίνεται ότι ο παίκτης θα κέρδιζε 13.600.000 ευρώ μεικτά ως πάγιο ετήσιο μισθό. Σε άλλη σύμβαση, προστέθηκε το μέρος του εισοδήματος που σχετίζεται με δικαιώματα εικόνας με χαμηλότερη φορολογική επιβάρυνση.

Στη συνέχεια, το συμβόλαιο αναφέρει πολυάριθμα μπόνους που συνδέονται με την επίτευξη των στόχων, σε δομή παρόμοια με τη σύμβαση του Μέσι, επιπλέον ειδικών μπόνους (π.χ. αφοσίωσης).

Η άφιξη της πανδημίας οδήγησε σε περικοπές και αλλαγές στη σύμβαση, η οποία παρατάθηκε πριν από τη σύναψή της με άλλους όρους. Από τη μία, ο Πικέ, όπως και η υπόλοιπη ομάδα, συμφώνησε με το Διοικητικό Συμβούλιο της καταλανικής εταιρείας συγκεκριμένες περικοπές μισθών τον Ιούνιο του 2020.

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Λέο Μέσι, ο Πικέ παραιτήθηκε έως και το 70% του σταθερού μισθού κατά τη διάρκεια της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που ανακοίνωσε η ισπανική κυβέρνηση.

Με αυτή τη συμφωνία και την τεκμηρίωση στην οποία είχε πρόσβαση η El Mundo, τα ποσά που συμφωνήθηκαν τα επόμενα χρόνια με τον Πικέ ήταν 18 εκατομμύρια μεικτά τη σεζόν 2020-21, 27,7 εκ. το 2021-/22, 29,50 εκ. για την τρέχουσα και 40,80 εκ. για την περίοδο 2023-24.

Εκτός από το συμβόλαιο, η El Mundo αποκαλύπτει επίσης ότι ο Πικέ είναι ο παραγωγός του ντοκιμαντέρ «The Decision», στο οποίο ο Γκριεζμάν ανακοίνωσε ότι θα συνέχιζε άλλη μια σεζόν στην Ατλέτικο αντί να υπογράψει την «Μπάρτσα», το καλοκαίρι του 2018.

Σε εσωτερική αναφορά, ο καταλανικός σύλλογος κατηγόρησε τον Πικέ ότι προκάλεσε «πολύ σοβαρά προβλήματα». Οι νομικές υπηρεσίες υποστήριξαν ότι ο παίκτης «έβαλε τα συμφέροντά του πάνω από αυτά του συλλόγου», «είχε έλλειψη σεβασμού» και δημιούργησε «σύγκρουση συμφερόντων» για την ομάδα.

Μετά από αυτή τη συμπεριφορά, ο σύλλογος αποφάσισε να του επιβάλει κυρώσεις «με μείωση 25% στις μηνιαίες αποδοχές, που θα μπορούσε να ξεπεράσει τις 300.000 ευρώ».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό