35.5 C
Athens
Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Μετά τη Google, σειρά της Meta να «σκοτώσει» τις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Meta πρόκειται τώρα να συνοψίζει τις ειδήσεις αντί να παραπέμπει στις ιστοσελίδες που τις παρήγαγαν, παρόμοια με την Google, που δυστυχώς βρίσκεται σε πολύ καλή θέση για να καταστρέψει τις ειδησεογραφικές πλατφόρμας. Ήδη σε ορισμένους χρήστες έχουν σταματήσει να εμφανίζονται τα links που οδηγούν στα άρθρα των ιστοσελίδων!

Το χαρακτηριστικό αυτό είναι παρόμοιο με τα AI Overviews της Google. Οι πλατφόρμες της Meta είναι μια αξιοσημείωτη πηγή ειδήσεων και ένα σωρό ιστοσελίδες (όπως και το Techgear.gr) τις χρησιμοποιούν. Παρόλο που η Meta δεν ισχυρίζεται ότι είναι πρωταρχική πηγή ειδήσεων, μέχρι τώρα έδειχνε τα links τους. Αλλά τώρα, αυτό δεν θα ισχύει πλέον.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη της Meta θα συνοψίζει αυτά τα άρθρα και δεν θα σας οδηγεί στους ίδιους τους ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Ωστόσο, αυτό δεν είναι το παν. Η Washington Post δοκίμασε το εργαλείο και διαπίστωσε ότι αναπαράγει προτάσεις παρόμοιες με αυτές των άρθρων και μερικές φορές τις αντιγράφει λέξη προς λέξη. Η Meta εμφανίζει τους ιστότοπους, αλλά είναι σε μια ενότητα κάτω από τα αποτελέσματα που ονομάζεται «View sources».

Παρόλο που αυτό θα είναι χρήσιμο για τους απλούς χρήστες, αποτελεί άμεσο πλήγμα για τις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες που υπολογίζουν να κερδίσουν επισκεψιμότητα από αυτές τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Δυστυχώς όμως, η βιομηχανία ειδήσεων θα πρέπει να βρει έναν τρόπο να προσαρμοστεί στον νέο τρόπο λειτουργίας και στην Τεχνητή Νοημοσύνη. Αλλά είναι επίσης σημαντικό η Meta και η Google τουλάχιστον να αναγνωρίσουν τι κάνουν και να διασφαλίσουν ότι δεν θα λογοκρίνουν περιεχόμενο από ιστοσελίδες με τα AI bots τους.

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό