21.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Μετά τη Ρόμα οι Φρίντκιν αποκτούν και τις Κάννες

Ειδήσεις Ελλάδα

Η οικογένεια Φρίντκιν ετοιμάζεται να βάλει στα χέρια της μια νέα ομάδα.

Μετά την απόκτηση της Ρόμα, η ιδιοκτησία των «Τζαλορόσι» είναι έτοιμη να προσγειωθεί στη γαλλική Ριβιέρα αποκτώντας τις Κάννες, έναν ιστορικό σύλλογο που ιδρύθηκε το 1902, με ένα σύντομο ένδοξο παρελθόν και δύο συμμετοχές στο Κύπελλο UEFA, που έχει πλέον καταλήξει στις ερασιτεχνικές κατηγορίες.

Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα Il Tempo, η προσφορά του Φρίντκιν θεωρείται αυτή τη στιγμή η καλύτερη από αυτές που έχουν παρουσιαστεί και τις επόμενες εβδομάδες η συμφωνία θα μπορούσε να οριστικοποιηθεί.

Πίσω από τη συμφωνία κρύβεται -περισσότερο από ένα αθλητικό ενδιαφέρον μια επιχείρηση ακινήτων, δεδομένου ότι η Αθλητική Ένωση Κάννες έχει τις παραχωρήσεις για να αναπτύξει ένα ελκυστικό πρότζεκτ σε κάποια δημοτική γη: γήπεδο και αθλητική – κτιριακή ακρόπολη, ένα πρότυπο που θα ακολουθούσε αυτό που ξεκίνησε η Νις.

Η νέα πιθανή επένδυση των Φρίντκινς δεν συνδέεται με τη Ρόμα. Δεν υπάρχουν αθλητικές συνεργασίες στον ορίζοντα μεταξύ των δύο συλλόγων, αν και η Tempo υπενθυμίζει ότι στο παρελθόν τα τμήματα υποδομής των Καννών ανέδειξαν δύο πρωταθλητές του διαμετρήματος των Ζινεντίν Ζιντάν και Πατρίκ Βιεϊρά, καθώς και τον τερματοφύλακα Σεμπαστιάν Φρέι και τον μέσο Γιοάν Μικού.

Εν αναμονή της επισημοποίησης της συμφωνίας με τους Γάλλους, οι Φρίντκινς ετοιμάζονται να εγκρίνουν στο Διοικητικό Συμβούλιο, στις 25 Φεβρουαρίου, την εξαμηνιαία έκθεση της Ρόμα, που έκλεισε στις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Τα οικονομικά εξακολουθούν να καταγράφουν ισχυρή ζημία και η εταιρεία συνεχίζει να χρειάζονται συνεχείς ενέσεις ρευστότητας από τους ιδιοκτήτες. Τα τελευταία 25 εκατ. ευρώ καταβλήθηκαν στα ταμεία της εταιρείας τον Ιανουάριο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό