20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μετά τη Νιούκαστλ οι Σαουδάραβες εστιάζουν στο γκολφ

Ειδήσεις Ελλάδα

του Παναγιώτη Κουμάνταρου

Μετά τη Νιούκαστλ στην αγγλική ποδοσφαιρική Πρέμιερ Λιγκ, το σαουδαραβικό fund PIF επικεντρώνεται πλέον στο γκολφ.

Την Παρασκευή (29/10) ανακοινώθηκε ότι ο πρώην νούμερο 1 στον κόσμο και μέλος του World Golf Hall of Fame, Γκρεγκ Νόρμαν, διορίστηκε διευθύνων σύμβουλος της νέας εταιρείας LIV Golf Investments, που υποστηρίζεται από το Δημόσιο Ταμείο Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας ως πλειοψηφικός μέτοχος.

Η πρώτη ανακοίνωση της εταιρείας, με επικεφαλής τον 66χρονο παλαίμαχο Αυστραλό παίκτη, ήταν αυτή μιας καινοτόμου σειράς 10 νέων εκδηλώσεων, που θα διοργανώνονται κάθε χρόνο στην ασιατική περιοδεία για τα επόμενα 10 χρόνια, αντιπροσωπεύοντας μια συνολική δέσμευση μεγαλύτερη από 200 εκατομμύρια δολάρια σε υποστήριξη.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην ιστορία του επαγγελματικού γκολφ και θα προστεθεί στο πρόγραμμα Asian Tour από το 2022 και μετά, με νέες εκδηλώσεις στην Ασία, τη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη.

«Αυτό είναι μόνο η αρχή. Η LIV Golf Investments έχει εξασφαλίσει μια σημαντική κεφαλαιακή δέσμευση που θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία πρόσθετων νέων ευκαιριών στο παγκόσμιο επαγγελματικό γκολφ. Θα είμαστε συνεργάσιμος και σεβαστός υποστηρικτής του παιχνιδιού σε όλα τα επίπεδα και η σημερινή ανακοίνωση, μαζί με το Asian Tour, είναι το πρώτο παράδειγμα», σχολίασε ο Νόρμαν.

Η LIV Golf Investments δημιουργήθηκε με τις εταιρείες του ομίλου στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ τα ασιατικά γραφεία θα ανοίξουν αργότερα. Ήδη έχουν διοριστεί αρκετά στελέχη υψηλού προφίλ, ενώ περισσότερες ανακοινώσεις αναμένονται σύντομα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό