20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μετά την ξηρασία, ένοντες βροχοπτώσεις μετατρέπουν τους δρόμους σε ποτάμια

Ειδήσεις Ελλάδα

Ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξαν και την κεντρική Ισπανία, καθώς και την περιφέρεια της Μαδρίτης.

Μετά από μια μακρά περίοδο ξηρασίας, οι κατακλυσμιαίες βροχές μετέτρεψαν τους δρόμους σε ποτάμια, παρασύροντας αυτοκίνητα σε αρκετές πόλεις της Ισπανίας, κοντά στις παράκτιες περιοχές της Μεσογείου.

Στις αρχές της εβδομάδας, οι ισπανικές αρχές έκλεισαν προληπτικά σχολεία, πανεπιστήμια και βρεφονηπιακούς σταθμούς λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων που άφησαν πίσω τους πλημμυρισμένα υπόγεια και βυθισμένα αυτοκίνητα.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένεται να συνεχισθούν σήμερα, προειδοποιήσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία AEMET, κάνοντας λόγο για μεγάλη ποσότητα νερού, στα 12 εκατοστά, σε διάστημα 12 ωρών την Παρασκευή στην επαρχία Καστεγιόν, στη νοτιοανατολική περιοχή της Βαλένθια.

Οι πυροσβεστικές υπηρεσίες στην επαρχία Καστεγιόν δήλωσαν ότι οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο ήταν οι πόλεις Μπενικασίμ, Οροπέσα ντελ Μαρ και Καμπάνες. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική,  πραγματοποιήθηκαν τρεις διασώσεις και 27 επιχειρήσεις άντλησης υδάτων.

Αν και οι βροχές προκάλεσαν χάος και οικονομική ζημιά, ήταν καλοδεχούμενες στην Ισπανία που πέρασε την ξηρότερη άνοιξη στα χρονικά, με βάση τις καταγραφές των στοιχείων που ξεκινούν από το 1961, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία AEMET.

Σύμφωνα με την υπηρεσία, οι βροχοπτώσεις κατά την περίοδο ανάμεσα στον Οκτώβριο και το Μάιο ήταν κατά 27% χαμηλότερες του μέσου όρου της περιόδου.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ιταλία σημειώθηκαν στα μέσα του Μαΐου βροχές και πλημμύρες που άφησαν τουλάχιστον 13 νεκρούς στα βόρεια. Επίσης 23.000 άνθρωποι έμειναν άστεγοι.

Με πληροφορίες από Reuters

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό