16.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μεσίστιες οι σημαίες αύριο, ημέρα της κηδείας της – «Έφυγε» στην ίδια ηλικία με τους γονείς της

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός

Μεσίστιες θα κυματίζουν οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια αύριο, Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, λόγω της κήρυξης, από τον πρωθυπουργό, εθνικού πένθους για την κηδεία της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά.

Την απόφαση υπογράφει ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Η σορός της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου και ώρα 10:00 π.μ. στην Μητρόπολη Αθηνών.

Στις 14:00 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών και αμέσως μετά η ταφή της στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ πέθανε στις 12:04, το μεσημέρι της Δευτέρας, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», βυθίζοντας σε πένθος τον πολιτικό κόσμο.

Μαχήτρια στη ζωή, δυναμική γυναίκα και μητέρα, πολιτικός με όραμα: Αυτοί οι τρεις χαρακτηρισμοί, θα μπορούσαν να «φωτογραφίσουν» τη Φώφη Γεννηματά, που κατάφερε να αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά της στην πολιτική ζωή της χώρας.

Σε όλη την πολιτική διαδρομή της, ξεχώρισε για το ήθος, την ευγένεια, την αγάπη της για τα κοινά και τις κοινωνικές ευαισθησίες της, ενώ αποδείχθηκε μαχήτρια σε προσωπικές σκληρές δοκιμασίες, όπως η μάχη που έδινε με τον καρκίνο.

«Έφυγε» στην ίδια ηλικία με τους γονείς της

Η Φώφη Γεννηματά πάλεψε 13 χρόνια με τον καρκίνο, ωστόσο μέσα σε 14 μέρες έχασε μια δύσκολη μάχη, την οποία έδωσε όλα αυτά τα χρόνια με πείσμα, γενναιότητα και αξιοπρέπεια, που έχει προκαλέσει θαυμασμό.

Τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι η Φώφη Γεννηματά έδωσε σκληρή μάχη με τον καρκίνο, όπως ο πατέρας της Γιώργος Γεννηματάς, και η μητέρα της, Κάκια, οι οποίοι «έφυγαν» σχεδόν την ίδια ηλικία.

Ο πατέρας της, Γιώργος Γεννηματάς, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 55 ετών το 1994, ενώ λίγους μήνες νωρίτερα είχε χάσει τη μάχη με τον καρκίνο η σύζυγός του, σε ηλικία 54 ετών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό