21.7 C
Athens
Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024

Μεξικό: Μαίνεται ο πόλεμος των καρτέλ – Βρέθηκαν 19 νεκροί μέσα σε φορτηγό

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο πόλεμος των καρτέλ μαίνεται στο Μεξικό, όπου οι άγριες δολοφονίες είναι καθημερινό φαινόμενο. Τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων τέσσερις πολίτες της Γουατεμάλας, σε σύγκρουση μεταξύ δύο καρτέλ ναρκωτικών στη νότια πολιτεία Τσιάπας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ασφαλείας της χώρας.

Μέσα σε ένα φορτηγό με εμπορεύματα, «14 άνδρες βρέθηκαν δολοφονημένοι με πυροβόλο όπλο, ακόμη δύο μέσα στην καμπίνα, δύο στο δρόμο και ακόμη ένας σε απόσταση περίπου 100 μέτρων», αναφέρεται στην ανακοίνωση, για το περιστατικό που συνέβη την Παρασκευή (28/06) στην πόλη Λα Κονκόρντια, κοντά στα σύνορα με τη Γουατεμάλα.

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι πρώτες έρευνες δείχνουν πως πρόκειται για μια «σύγκρουση» ανάμεσα στο καρτέλ της Σιναλόα, ένα από τα ισχυρότερα της χώρας, και μια αντίπαλη παράταξη που φέρει την ονομασία «καρτέλ της Τσιάπας και της Γουατεμάλα».

Οι αρχές υπογραμμίζουν πως οι δύο εγκληματικές οργανώσεις «διεκδικούν τον έλεγχο αυτής της μεθοριακής ζώνης» και, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «διαπιστώθηκε πως τουλάχιστον τέσσερα από τα πρόσωπα που σκοτώθηκαν έφεραν ταυτότητες που εκδίδονται από την κυβέρνηση της Γουατεμάλα».

Αφού ειδοποιήθηκαν το Σάββατο (29/06) για την παρουσία πτωμάτων σε αγροτικό δρόμο, οι αστυνομικές δυνάμεις ανακάλυψαν τους δολοφονημένους μέσα σε ένα φορτηγό εμπορευμάτων.

Πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις προσώπων που συνδέονται «με το λαθρεμπόριο ναρκωτικών, τη διακίνηση ανθρώπων και το λαθρεμπόριο όπλων» στην περιοχή όπου εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το Σαββατοκύριακο εξάλλου, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση διέταξε την ανάπτυξη 1.200 στρατιωτών για να ενισχυθεί η ασφάλεια κατά μήκος των συνόρων με τη Γουατεμάλα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό