35.5 C
Athens
Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Μεντιλίμπαρ: «Θα συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε, ξέρω καλά τι σημαίνει για το σύλλογο αυτό που πετύχαμε» – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, μετά την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού τίτλου, του UEFA Europa Conference League μίλησε στη συνέντευξη Τύπου του τελικού με τη Φιορεντίνα και μαζί του ήταν και ο «χρυσός» σκόρερ του αγώνα, Αγιούμπ Ελ Κααμπί.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ:

Μας είπατε πριν τον αγώνα ότι η χρονιά ήταν ένας Μαραθώνιος, τώρα ποια αίσθηση έχετε;Τελείωσε και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο. Επιμένω ότι ήταν ένας Μαραθώνιος. Ξεκίνησε η χρονιά με δυσκολίες και αντιμετωπίσαμε κάποια εμπόδια, αλλά αυτό που έχω να σχολιάσω είναι πως άξιζε τον κόπο.

Πέρσι πήρατε το UEFA Europa League, φέτος το UEFA Europa Conference League, του χρόνου;Όχι δε θα πάρουμε το Champions League γιατί δε θα παίξουμε εκεί. Θα παίξουμε στο Europa League και θα συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε, θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε την επόμενη χρονιά, αλλά τώρα θα ευχαριστηθούμε τη βραδιά αυτή.

Καταφέρατε κάτι ασύλληπτο για τον σύλλογο, έχετε συνειδητοποιήσει τι έχετε κάνει, τόσο για τον σύλλογο όσο και σε προσωπικό επίπεδο;Για εμένα προσωπικά το σημερινό είναι μία συνέχεια του τι κατάφερα πέρσι. Όμως ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει αυτό για τον Ολυμπιακό, γιατί συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου να κατακτά ένα Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο. Το μοιράζομαι και το χαίρομαι μαζί με τον κόσμο του Ολυμπιακού και θέλω να συνεχίσω να δουλεύω το ίδιο καλά με την ομάδα.

Πόσο σημαντική ήταν η ανανέωση του συμβολαίου σας μετά από ένα άσχημο αποτέλεσμα όπως αυτό με τη Μακάμπι στο Καραϊσκάκη, έτσι ώστε η ομάδα να πετύχει όλο αυτό;Είναι αλήθεια πως υπάρχουν στιγμές σε μία πορεία που είναι άσχημες και είτε σε κάνουν να τα παρατάς, είτε σε κάνουν να συνεχίσεις να παλεύεις. Η στιγμή της ήττας μας από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ ήταν μία τέτοια στιγμή. Όταν ταξιδέψαμε στη Σερβία ο στόχος μας ήταν να κερδίσουμε, δεν είχαμε ως στόχο την πρόκριση, αλλά να κάνουμε μία καλή εμφάνιση και να αποδείξουμε ότι δεν ήμασταν αυτοί που δείξαμε στον πρώτο αγώνα. Όταν ήρθε το ημίχρονο είχαμε ισοφαρίσει το σκορ και αρχίσαμε να πιστεύουμε στον εαυτό μας. Εκείνη η ανατροπή και η πρόκριση ήταν αυτό που μας έκανε να πιστεύουμε για το μέλλον και άλλαξε η νοοτροπία μας. Είμαστε ευτυχισμένοι που φτάσαμε μέχρι εδώ, είδαμε ότι είμαστε ικανοί για πολλά πράγματα.

Ήταν ίσως το πιο εύκολο ματς της καριέρας σας, αναφορικά με το κίνητρο που είχατε να δώσετε στους παίκτες σας, σε σχέση για παράδειγμα από τον αγώνα με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ;Ήταν δύσκολο να κινητοποιήσω τους παίκτες μου στο ματς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ήταν δύσκολη στιγμή για εμάς, προερχόμασταν από ήττα από τον Παναθηναϊκό. Δεν είχαμε ξεκάθαρο πλάνο για το μέλλον μας και ποιοι ήταν οι στόχοι μας. Από το σημείο όμως που κάναμε την ανατροπή με τη Μακάμπι στη Σερβία, άλλαξαν όλα και αρχίσαμε να θέτουμε στόχους και ξέραμε τι να ζητήσουμε από τους παίκτες μας και ήταν πλέον πιο εύκολο.

Ελ Κααμπί: «Μετά το γκολ στη Μακάμπι, είπα ότι θα το πάρουμε»

Πραγματικά είχαμε υποσχεθεί στους φιλάθλους μας και στον εαυτό μας ότι θα προσπαθήσουμε μέχρι το τελευταίο λεπτό για να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Δεν το καταφέραμε στην κανονική διάρκεια του αγώνα, αλλά επιμείναμε μέχρι το τέλος και στην παράταση στα τελευταία λεπτά κάναμε αυτό που έπρεπε και φτάσαμε στην κατάκτηση του τροπαίου. Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι και το γιορτάζουμε όλοι μαζί ως μία οικογένεια, μαζί με τους φιλάθλους μας που μας στήριξαν.

Είσαι τόσο ήρεμος, ενώ έχεις γράψει ιστορία με τον Ολυμπιακό κατακτώντας τον ευρωπαϊκό τίτλο και παράλληλα είσαι ο πρώτος σκόρερ, πως το διαχειρίζεσαι αυτό;Είμαι πολύ χαρούμενος που το κατακτήσαμε, αλλά δεν πήραμε το πρωτάθλημα και δεν ήμασταν αρκετά πετυχημένοι εκεί. Συγκεντρωθήκαμε όμως στην Ευρώπη και είμαι χαρούμενος που το καταφέραμε. Ευχαριστώ τον προπονητή, τους συμπαίκτες μου, όλο το σταφ για την κατάληξη αυτής της χρονιάς. Σημείωσα πολλά γκολ και είμαι συγκεντρωμένος στη δουλειά μου και παράλληλα χαρούμενος για τον κόσμο μας.

Θα συνεχίσουμε να σε βλέπουμε με τα χρώματα του Ολυμπιακού;Δεν ξέρω, δεν μπορώ να σας πω τώρα τι θα γίνει στο μέλλον. Θέλω να χαρώ τη στιγμή και να γιορτάσω μαζί με τον κόσμο μας.

Στην ανατροπή με τη Μακάμπι πέτυχες ίσως το πιο όμορφο γκολ στη διοργάνωση, θα το δείχνεις στα εγγόνια σου μετά από χρόνια αυτό το γκολ;Συνηθίζω να κάνω αυτήν την κίνηση, να βάζω γκολ με ανάποδο ψαλίδι. Είναι κάτι που μ’ αρέσει και μετά από εκείνο το γκολ είπα στους συμπαίκτες μου ότι θα κερδίσουμε το τρόπαιο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό