21.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Μειώνει την προμήθεια της στο 12% στο Windows Store

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι από την 1η Αυγούστου 2021 θα μειώσει την προμήθεια της από τις πωλήσεις παιχνιδιών μέσα από το κατάστημα Windows Store στο 12%, αντί του κλασικού 30%, ακολουθώντας και αυτή το παράδειγμα της Epic Games με σκοπό να πιέσουν ακόμη περισσότερο και τη Valve για ανάλογες κινήσεις στην πλατφόρμα Steam.

Η εταιρεία ευελπιστεί ότι με αυτόν τον τρόπο θα προσελκύσει ακόμη περισσότερους developers να στραφούν αποκλειστικά στο δικό της κατάστημα Windows Store, ενισχύοντας παράλληλα τη θέση της στον χρυσοφόρο χώρο του gaming.

Με αυτήν την εξέλιξη δικαιώνεται εκ νέου η Epic Games η οποία κατάφερε μέσα σε λιγότερο από τρία χρόνια να μαζέψει περισσότερους από 160 εκατομμύρια χρήστες στο κατάστημα Epic Games Store, να προσελκύσει μεγάλους developers για να αποκτήσει αποκλειστικότητες (με το αζημίωτο βέβαια…) και παράλληλα να μεγαλώσει κατά πολύ τη βάση των gamers που ασχολούνται με τα δικά της games (βλ. Fortnite).

Όπως δήλωσε ο Matt Barnes, επικεφαλής του Xbox Game Studios,

Μια πιο ξεκάθαρη και δίκαιη μοιρασιά θα έχει ως αποτέλεσμα οι developers να φέρουν περισσότερα games σε περισσότερους gamers και να σημειώσουν μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία απ’ ό,τι σήμερα. Γνωρίζουμε ότι έχουμε ακόμα πολύ δουλειά μπροστά μας, αλλά αν κρίνουμε από την ανταπόκριση των gamers και των developers, βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο χάριν στις επενδύσεις που πραγματοποιούμε.

Δεν θα διαφωνήσουμε ότι έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους για να αλλάξει το τοπίο. Τόσο η Microsoft, όσο και οι άλλοι παίκτες, έχουν καθυστερήσει σημαντικά όλα αυτά τα χρόνια με αποτέλεσμα η πλατφόρμα Steam να θεωρείται συνώνυμο του PC gaming.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

[Microsoft]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό