18.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Μειώνει την κατανάλωση καυσίμου και την αναμονή στα φανάρια με χρήση AI

Ειδήσεις Ελλάδα

Η εκδήλωση Sustainable with Google έφερε στο φως της δημοσιότητας ένα νέο project της εταιρείας που εκμεταλλεύεται την Τεχνητή Νοημοσύνη για να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα σε περισσότερες από 500 πόλεις παγκοσμίως μέχρι το 2030.

Το project αφορά τη μείωση του χρόνου που ξοδεύουν οι οδηγοί περιμένοντας στους φωτεινούς σηματοδότες στους δρόμους των πόλεων και ήδη από τις πρώτες δοκιμές που έχουν πραγματοποιηθεί στο Ισραήλ μειώθηκε η κατανάλωση καυσίμων και οι καθυστερήσεις κατά 10% και 20% αντίστοιχα. Επομένως, με ένα σμπάρο δυο τριγώνια, καθώς εκτός από την εξοικονόμηση χρόνου και χρημάτων για τους οδηγούς, επωφελείται σημαντικά και το περιβάλλον της εκάστοτε πόλης.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη της Google βάζει στην εξίσωση την κυκλοφοριακή κατάσταση στους δρόμους και τους χρόνους αναμονής σε κάθε φανάρι με σχετικά μεγάλη ακρίβεια, έτσι ώστε να προτείνει στον οδηγό εναλλακτικές διαδρομές για να φτάσει στον προορισμό του χρονικά πιο γρήγορα, αν και το πιθανότερο είναι πως θα διανύσει ελαφρώς μεγαλύτερη απόσταση.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε κατά πόσο μπορεί να εφαρμοστεί σε παγκόσμια κλίμακα, τουλάχιστον στις μεγάλες πόλεις.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

[Google]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό