35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

«Μεγαλώνεις με κάποια όνειρα»

Ειδήσεις Ελλάδα

«Τα πετυχαίνεις και μετά θες παραπάνω και παραπάνω και ξεχνάς να κοιτάξεις λίγο γύρω σου ότι είσαι εκεί που ήθελες να φτάσεις»

Εμφανώς συγκινημένη ήταν η Κατερίνα Στεφανίδη για τη νέα της μεγάλη επιτυχία με την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου. Μάλιστα, βούρκωσε στις δηλώσεις της μετά την απονομή.

Με το άλμα της στα 4,73 μέτρα, στον χθεσινό (10/6) τελικό στη Ρώμη η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε το πέμπτο μετάλλιό της στη διοργάνωση και το 12ο συνολικά, για να μεγαλώσει κι άλλο τον μύθο της στον ευρωπαϊκό στίβο.

«Νομίζω το κάθε μετάλλιο ήταν διαφορετικό. Νομίζω χθες είχα για πρώτη φορά την ευκαιρία ίσως να κοιτάξω λίγο γύρω μου», είπε η 34χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια, αλλά αμέσως βούρκωσε -ξανά- και με τρεμάμενη φωνή είπε: «Πάλι τα ίδια…», καθώς είχε συγκινηθεί και χθες (11/6) στις πρώτες δηλώσεις της μετά τον τελικό.

«Μεγαλώνεις με κάποια όνειρα, τα πετυχαίνεις και μετά θες παραπάνω και παραπάνω και ξεχνάς να κοιτάξεις λίγο γύρω σου, (να δεις) ότι είσαι εκεί που ήθελες να φτάσεις», συμπλήρωσε συγκινησιακά φορτισμένη η Κατερίνα Στεφανίδη στην κάμερα της ΕΡΤ.

Με την επιτυχία της στη Ρώμη, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια συμπλήρωσε μία δεκαετία στο βάθρο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, διοργάνωση στην οποία κατέκτησε για πρώτη φορά μετάλλιο το 2014.

«Αλλάζουν οι άλλες αθλήτριες (του βάθρου), γίνονται πιο μικρές», είπε γελώντας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. «Έχουν περάσει αθλήτριες που έγιναν παγκόσμιες πρωταθλήτριες και αθλήτριες που θα γίνουν παγκόσμιες πρωταθλήτριες, αλλά εγώ εκεί επιμένω», πρόσθεσε.

Η Κατερίνα Στεφανίδη εξασφάλισε τη συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες για τέταρτη φορά, ενώ σημείωσε ότι η επίδοσή της στη Ρώμη είναι η καλύτερη που έχει κάνει από το καλοκαίρι του 2022 στο Μόναχο και η δεύτερη καλύτερη μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. «Είναι πολύ σημαντικό ότι υπάρχει μία πρόοδος, μία άνοδος. Ας σταθεροποιηθώ στα άλματα πάνω από τα 4,70 μ. τον Ιούνιο κι ας έρθουν τα μεγαλύτερα αργότερα», δήλωσε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό