19.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μεγάλη πρόκριση στους «16» για την Σενεγάλη μετά τη νίκη επί του Εκουαδόρ – Πρώτη και καλύτερη η Ολλανδία

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Αφρικανοί επικράτησαν με 2-1, ενώ οι οράνιε επιβλήθηκαν με 2-0 του Κατάρ

Η Σενεγάλη ήταν η απόλυτη θριαμβεύτρια στον «τελικό» με το Εκουαδόρ που είχε ως… έπαθλο τη 2η θέση του 1ου ομίλου και την πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, καθώς επικράτησε με 2-1 στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής, σε ένα ματς με τρομερές εναλλαγές συναισθημάτων που «έσπασε» καρδιές μέχρι το τελικό σφύριγμα του Κλεμάν Τουρπέν…

Τα «λιοντάρια της Τεράνγκα», αν κι αγωνίζονται στο εφετινό Μουντιάλ χωρίς τον ηγέτη τους Σαντιό Μανέ, προηγήθηκαν στο 44’ με το εύστοχο πέναλτι του Σαρ.

Παρά την ισοφάριση του Καϊσέδο στο 68’ για το Εκουαδόρ οι Αφρικανοί είχαν απάντηση.

Ο αρχηγός, Καλιντού Κουλιμπαλί στο 70’ έδωσε το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Σενεγαλέζους.

Άνετα η Ολλανδία

Από την πλευρά της η Ολλανδία νίκησε με 2-0 το Κατάρ, έφτασε τους επτά βαθμούς και προκρίθηκε στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου ως πρώτη του πρώτου ομίλου. Οι οράνιε στην πρώτη φάση των νοκ άουτ θα διασταυρωθούν με την ομάδα που θα τερματίσει στη δεύτερη θέση του δεύτερου γκρουπ. Το Κατάρ τελείωσε άδοξα την διοργάνωση χωρίς βασθμό και είναι η πρώτη χώρα που διοργανώνει Μουντιάλ και δεν καταφέρνει να πάρει ούτε μια ισοπαλία.

Το πρώτο γκολ για την Ολλανδία ήρθε στο 26′, όταν ο Γκάκπο μπήκε στην περιοχή μετά από πάσα του Κλάασεν, σούταρε και έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Μπαρσάμ. Το 2-0 έγινε στο 48′, όταν ο Κλάασεν έκανε τη σέντρα από κακή απομάκρυνση η μπάλα έφτασε στον Ντεπάι στο δεύτερο δοκάρι, ο Μπάρσαμ τον νίκησε αλλά ο Ντε Γιονγκ πήρε «παραμάζωμα» δυο αμυντικούς του Κατάρ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με προβολή.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό