22.7 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Μεγάλη προσοχή: Η «αθώα» ένδειξη στο iPhone που δεν πρέπει να αγνοήσετε!

Ειδήσεις Ελλάδα

Ας είμαστε ειλικρινείς. Πλέον οι οθόνες των κινητών περιέχουν πάνω τους ένα σωρό ενδείξεις και λειτουργίες. Ακόμα και αν κάποιος έχει μια συσκευή χρόνια ολόκληρα σίγουρα υπάρχουν πράγματα που δεν έχει ανακαλύψει.

Σε αυτόν τον «χαοτικό» κόσμο της τεχνολογίας όμως καλό είναι να γνωρίζουμε τουλάχιστον τα βασικά και αυτό γιατί υπάρχουν ορισμένες λειτουργίες που μας αφορούν άμεσα και πιθανόν να μην τις λαμβάνουμε υπόψιν κρίνοντας τες ασήμαντες. Ανάμεσα σε αυτές βρίσκεται και ο ρόλος της πορτοκαλί τελείας, η οποία ανάλογα με το τι κάνετε, μπορεί να αφορά ένα αθώο μήνυμα ή κάτι αρκετά πιο ανησυχητικό.

Επί της ουσίας η πορτοκαλί κουκκίδα σημαίνει ότι το μικρόφωνο του iPhone χρησιμοποιείται από μια εφαρμογή και πολλές φορές αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό να συμβαίνει. Ωστόσο, ορισμένοι χρήστες του smarphone έχουν ανησυχήσει επειδή βλέπουν την πορτοκαλί κουκκίδα ακόμη και όταν δεν έχουν καμία εφαρμογή ανοιχτή στη συσκευή τους.

Κάποιοι ανησυχούν για την πιθανότητα το τηλέφωνό τους να τους ακούει και εάν η πορτοκαλί κουκκίδα εμφανίζεται στην οθόνη σας και δεν ξέρετε τον λόγο, τότε ίσως ορθώς ανησυχείτε.

Προτού όμως πανικοβληθείτε, στην περίπτωση που δεν γνωρίζετε γιατί εμφανίζεται η κουκκίδα, αρχίστε να κλείνετε μία προς μία τις εφαρμογές, γιατί ενδεχομένως έχετε ξεχάσει κάποια ανοιχτή.

Εάν ούτε αυτή η ενέργεια λειτουργήσει, τότε απενεργοποιήστε το κινητό σας και ενεργοποιήστε το ξανά. Εάν και πάλι η πορτοκαλί κουκκίδα επιμένει, τότε ναι, έχετε κάθε λόγο να ανησυχείτε.

Εάν πάλι όλα τα παραπάνω σας κούρασαν και δεν θέλετε να ασχοληθείτε με καμία κουκκίδα, μεταβείτε στις ρυθμίσεις του κινητού και αλλάξτε τα δικαιώματα για τη πρόσβαση σε μικρόφωνο που έχει η εκάστοτε εφαρμογή.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό