19.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μείωση του ρυθμού αύξησης των κρουσμάτων- Αναγνωρίζουμε πως μία μερίδα δεν θα προστρέξει στον εμβολιασμό

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, την επιβάρυνση του επιδημιολογικού φορτίου των νησιών αλλά και την πορεία των εμβολιασμών αναφέρθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε, η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα επιβάλλει αυξημένη επαγρύπνηση.  «Τις τελευταίες μέρες καταγράφεται μείωση του ρυθμού αύξησης των κρουσμάτων. Παρ’  όλα αυτά η σταδιακή επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα δεν επιτρέπει εφησυχασμό», πρόσθεσε αναφέροντας ότι οι εμβολιασμοί αναμένεται να ξεπεράσουν σήμερα τα 10 εκατομμύρια.

Μάλιστα, όπως σημείωσε, είναι θετικό το γεγονός ότι τις τελευταίες εβδομάδες διαπιστώνεται αύξηση στο ρυθμό των ραντεβού που κλείνονται από τους νέους. «Όπως και το γεγονός ότι συμπολίτες μας που ήταν επιφυλακτικοί αναθεωρούν τη στάση τους και προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα», πρόσθεσε.

Αναφορικά με το Freedom Pass, ανέφερε πως έχουν ήδη συμπληρώσει την αίτηση  για παραλαβή της κάρτας, 140.000 νέοι 18-25 ετών που έχουν εμβολιαστεί, μέσω του gov.gr,  και ακόμη 4.500 νέοι μέσω ΚΕΠ.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να επιβληθούν τοπικά lockdowns στις περιοχές που έχουν προκαλέσει την ανησυχία, όπως η Πάρος ή η Κρήτη, η κ. Πελώνη σημείωσε ότι η κυβέρνηση αξιολογεί τα στοιχεία και αναλόγως προχωράει σε παρεμβάσεις όπου χρειάζεται.

Αναφερόμενη στη Μύκονο και τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν μέχρι την επόμενη Δευτέρα, η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε πως φαίνεται να υπάρχει μία σταθεροποίηση της κατάστασης, ωστόσο, δεν υπάρχει κάτι για κάποιο άλλο νησί.

Η κ. Πελώνη προέτρεψε επίσης στην τήρηση των μέτρων, τη χρήση της μάσκας και τον εμβολιασμό.

Σχολιάζοντας τις χθεσινές διαδηλώσεις των αρνητών, η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα προσπαθεί να πείσει και τον πλέον δύσπιστο. «Αυτή είναι η εκστρατεία, εκστρατεία πειθούς», είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι υπάρχει μία μερίδα που έχει τη δική της αντίληψη και δεν θα προστρέξει στον εμβολιασμό. «Επιμένουμε να προσπαθήσουμε να πείσουμε τους πιο δύσπιστους, τους καχύποπτους», είπε.  

Με αφορμή την έκκληση του πρωθυπουργού προς τους εκπαιδευτικούς να εμβολιαστούν, και απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να αποφασιστεί υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, η κ. Πελώνη σημείωσε ότι οι εκπαιδευτικοί αποτελούν μία πολύ σημαντική κατηγορία.

«Πηγαίνει καλά ο εμβολιασμός τους, είναι περίπου στο 74%. Προσβλέπουμε και ελπίζουμε ότι θα ανέβουν και άλλο τα ποσοστά γιατί θέλουμε ανοιχτά σχολεία και αυτή την περίοδο γίνονται και οι συζητήσεις για το πώς θα ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια», σημείωσε.

Αναφερόμενη στους εμβολιασμούς των παιδιών από 12 ετών και πάνω, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι είναι ένα θέμα που συζητιέται μεταξύ των επιστημόνων και αναμένονται οι εισηγήσεις τους.

Σχολιάζοντας την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μύκονο, η κ. Πελώνη ανέφερεθ πως «ο κ. Τσίπρας σπεύδει κάθε φορά σε ένα μέρος για να ανακοινώσει μία καταστροφή που δεν επέρχεται». «Πρόκειται περί αυτού πάλι», είπε διευκρινίζοντας πως δεν έχει επιβληθεί lockdwon στη Μύκονο. Όπως σημείωσε, υποθέτει πως αυτή θα είναι η κριτική του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον οποίο κάλεσε να είναι πιο προσεκτικός και να μην δυσφημίζει τη χώρα στο εξωτερικό. 

Απαντώντας στο αν προβληματίζει την κυβέρνηση ένα ενδεχόμενο κύμα προσφυγών, μετά την επιβολή της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε πως είναι νωπή ακόμα η απόφαση. «Ας δούμε πώς θα προχωρήσει στην εφαρμογή της», σημείωσε επαναλαμβάνοντας πως η κυβέρνηση προσβλέπει πως θα τρέξουν να εμβολιαστούν οι περισσότεροι και δεν θα χρειάζεται καν να γίνεται αυτή η συζήτηση, ειδικά όσον αφορά τις συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό