12.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μείωση στις αιτήσεις ανέργων, αλλά παραμένουν σε υψηλό 5 μηνών

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι νέες αιτήσεις ανεργίας στις ΗΠΑ μειώθηκαν, περαμένοντας ωστόσο κοντά στα επίπεδα του Ιανουαρίου, υποδηλώνοντας ότι οι δυσκολίες στην αγορά εργασίας μετριάζονται.

Οι αιτήσεις μειώθηκαν κατά 2.000 σε 231.000 την εβδομάδα που έληξε στις 25 Ιουνίου, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας την Πέμπτη. Οι συνεχιζόμενες αιτήσεις για κρατικά επιδόματα μειώθηκαν ελαφρά σε 1,33 εκατομμύρια την εβδομάδα που έληξε στις 18 Ιουνίου.

Κυμαίνονται στο εύρος των 230.000 για τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, ένα επίπεδο που δεν έχει παρατηρηθεί από την αρχή του έτους, όταν η παραλλαγή Omicron βρισκόταν στο αποκορύφωμά της. Η ζήτηση για εργατικό δυναμικό αναμένεται να αποδυναμωθεί περαιτέρω καθώς τα επιτόκια αυξάνονται και οι εταιρείες αναμένουν πιθανή ύφεση.

Την περασμένη εβδομάδα, εταιρείες όπως η Netflix και η Tesla έχουν απολύσει εκατοντάδες υπαλλήλους εν μέσω ανησυχιών για τις οικονομικές προοπτικές.

Ο μέσος όρος τεσσάρων εβδομάδων για τις νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας αυξήθηκε κατά 7.250 και διαμορφώθηκε σε 231.750, καταγράφονας μια ελαφρώς ανοδική τάση τις τελευταίες εβδομάδες. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό