18.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μείωση γραφειοκρατίας για τη διοχέτευση ευρωπαϊκών κονδυλίων ζητά η Α.Μ. Ασημακοπούλου

Ειδήσεις Ελλάδα

Έκκληση για «αυξημένη ευελιξία και μείωση της γραφειοκρατίας» στη διαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων στη νέα προγραμματική περίοδο, έκανε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ‘Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, κατά τη παρέμβασή της στη συζήτηση για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027 (ΠΔΠ) και το Ταμείο Ανάκαμψης, που πραγματοιήθηκε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Το ΠΔΠ 2021-2027 πρέπει να διασφαλίζει ότι υπάρχουν αρκετά χρήματα, αλλά και ότι φτάνουν γρήγορα σε εκείνους που τα χρειάζονται περισσότερο», είπε και υπογράμμισε ότι «ο μεγάλος κοινωνικοοικονομικός αντίκτυπος της πανδημίας απαιτεί τη λήψη δραστικότερων μέτρων».

«Η εκταμίευση των χρημάτων πρέπει να συμβαδίζει με τη μεταβαλλόμενη πραγματικότητα, ώστε να δίνεται η δυνατότητα στις μικρές επιχειρήσεις, τα πανεπιστήμια και την Τοπική Αυτοδιοίκησή μας να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους με αποτελεσματικό τρόπο», συμπλήρωσε η κ. Ασημακοπούλου.

Όσον αφορά τη «χαμηλή απορρόφηση των πόρων των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων (ΕΔΕΤ)», όπως είπε, τόνισε ότι «αποτελούσε διαχρονικά ένα αδύναμο σημείο στην επίτευξη των στόχων της πολιτικής της Ε.Ε.» και ζήτησε «την απλοποίηση των διαδικασιών και τη χρηστή δημοσιονομική διαχείριση, προκειμένου να διευρυνθεί η δυνατότητα πρόσβασης των ενδιαφερομένων στα ευρωπαϊκά κονδύλια και να διασφαλιστεί η ορθή χρήση τους».

Καταλήγοντας, η κ. Ασημακοπούλου, τόνισε ότι η «νέα κανονικότητα», που δημιούργησε η πανδημία, «απαιτεί αυξημένη ευελιξία, προσαρμοστικότητα και μείωση της γραφειοκρατίας στη διαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων στη νέα προγραμματική περίοδο για να ανταποκριθεί η Ευρώπη στις προσδοκίες των πολιτών της».

: ΑΜΠΕ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό