20.5 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Μαύρη Σοκολάτα: 6+2 λόγοι για να την καταναλώνετε καθημερινά – Τα οφέλη της στην υγεία

Ειδήσεις Ελλάδα

Αν επιθυμείτε να απολαμβάνετε σοκολάτα καθημερινά, τώρα έχετε 8 λόγους για να το κάνετε. Μελέτες δείχνουν ότι η μαύρη σοκολάτα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά, γεγονός που την έχει καταστήσει αγαπημένη υπερτροφή για πολλούς.

Η γλυκόπικρη αυτή απόλαυση περιέχει φλαβονοειδή, φυτοθρεπτικά συστατικά που δρουν ως αντιοξειδωτικά και μπορεί να συμβάλλουν στην πρόληψη του καρκίνου καθώς και στην καρδιακή υγεία. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2016 στο Journal of Nutritional Science, το κακάο περιέχει επίσης θειοβρωμίνη, μια ένωση που, όπως δηλώνει ο διατροφολόγος Toby Amidor, μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή και ενδεχομένως να μειώσει την αρτηριακή πίεση.

«Το κακάο είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά, περισσότερο ακόμα και από το πράσινο τσάι ή το κόκκινο κρασί», αναφέρει ο Amidor. Προσθέτει ότι όσο πιο μαύρη είναι η σοκολάτα, τόσα περισσότερα αντιοξειδωτικά προσλαμβάνετε, ωστόσο απαιτείται ισορροπία μεταξύ γεύσης και οφέλους για την υγεία.

Η καλύτερη επιλογή είναι η σοκολάτα με τουλάχιστον 70% κακάο, σύμφωνα με τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ TH Chan. Οι σοκολάτες με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε κακάο περιέχουν περισσότερη πρόσθετη ζάχαρη και ανθυγιεινά λιπαρά.Αν και η μαύρη σοκολάτα είναι προτιμότερη από τη σοκολάτα γάλακτος, παραμένει γλυκό, γεγονός που σημαίνει ότι έχει παρόμοιο θερμιδικό περιεχόμενο και κορεσμένα λιπαρά. Για να αποφύγετε την αύξηση βάρους, ο Amidor προτείνει να μην καταναλώνετε περισσότερα από 28,35 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας καθημερινά.

8 οφέλη της μαύρης σοκολάτας για την υγεία

1. Πρόληψη καρδιοπαθειών και μείωση του κινδύνου εγκεφαλικού

Ένα από τα κύρια οφέλη της μαύρης σοκολάτας είναι η θετική της επίδραση στην καρδιά. Μια ανασκόπηση που δημοσιεύτηκε το 2020 στο European Journal of Preventive Cardiology διαπίστωσε ότι η κατανάλωση σοκολάτας μία φορά την εβδομάδα σχετίζεται με 8% χαμηλότερο κίνδυνο φραγμένων αρτηριών.

Δείτε ποια είναι τα υπόλοιπαοφέλη της σοκολάτας στην υγεία μας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό