14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Μαχαίρι» σε 3.000 θέσεις εργασίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Η γερμανική SAP σχεδιάζει να περικόψει περίπου 3.000 θέσεις εργασίας φέτος ενώ διερευνά την πώληση του εναπομείναντος μεριδίου της στην Qualtrics International, καθώς η εταιρεία αναζητά τρόπους για να αυξήσει τα κέρδη.

Η γερμανική εταιρεία λογισμικού αναμένει τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη για το 2023 να αυξηθούν σε ένα εύρος από 8,8 δισ.  ευρώ (έως 9,1 δισεκατομμύρια ευρώ, πάνω δηλαδή από τον μέσο όρο των 8,65 δισ. ευρώ που είχαν προβλέψει οι αναλυτές σε έρευνα του Bloomberg.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της SAP, Κρίστιαν Κλάιν, είπε σε μια κλήση με δημοσιογράφους ότι οι περικοπές θέσεων εργασίας ήταν μια στρατηγική κίνηση και «δεν σχετίζονται με την επιχειρηματική μας δυναμική».

Οι μετοχές υποχώρησαν πάνω από 3% στη Φρανκφούρτη την Πέμπτη. Η μετοχή έχει υποχωρήσει περίπου 12% τους τελευταίους 12 μήνες.

Η εταιρεία είπε ότι ο σκοπός της αναδιοργάνωσης και ένα κίνητρο για την πώληση της Qualtrics είναι να επικεντρωθεί εκ νέου στη μεγαλύτερη επιχείρησή της, τις υπηρεσίες cloud. Η επιχείρηση cloud έγινε η μεγαλύτερη ροή εσόδων της SAP πέρυσι. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Moody’s βελτίωσε τις προοπτικές της SAP σε θετικές λόγω της μετάβασης της εταιρείας.

Οι περικοπές θέσεων εργασίας αντιπροσωπεύουν το 2,5% του προσωπικού της. Η SAP εντάσσεται σε έναν αυξανόμενο κατάλογο εταιρειών τεχνολογίας που καταργούν θέσεις εργασίας και αναζητούν τρόπους μείωσης του κόστους μετά την πτώση των τιμών των μετοχών πέρυσι. Η IBM ανακοίνωσε την περικοπή 3.900 θέσεων εργασίας, μετά από παρόμοιες περικοπές αυτόν τον μήνα από την Alphabet, τη Microsoft, την Amazon. και άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας.

Ο τομέας της τεχνολογίας ανακοίνωσε 97.171 περικοπές θέσεων εργασίας το 2022, αύξηση 649% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό