19.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μαυρωτάς: «Ο αθλητισμός είναι ενιαίος και αδιαίρετος»

Ειδήσεις Ελλάδα

Το μήνυμα του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά, αναφορικά με τα κοινά χαρακτηριστικά στα σπορ ανεξάρτητα απ’ το αν κάποιος έχει αναπηρία ή όχι.

Το μήνυμα ότι «ο αθλητισμός είναι ενιαίος και αδιαίρετος», έστειλε ο γ.γ.Α., Γιώργος Μαυρωτάς, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την παρουσίαση του βιβλίου «Πέντε κύκλοι, ένας κόσμος – Ολυμπιακοί Αγώνες και Αξίες» σε μορφή Braille και audio, την οποία διοργάνωσε η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝ.Ο.Α.) και ο Φάρος Τυφλών Ελλάδος, σε συνεργασία με την Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου από τον χρυσό Παραολυμπιονίκη Νάσο Γκαβέλα, ο κ. Μαυρωτάς, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές γι’ αυτή την πρωτοβουλία, ανέφερε τα εξής: «Ο αθλητισμός είναι ενιαίος και αδιαίρετος, τόσο για τους αρτιμελείς όσο και για τα άτομα με αναπηρία, και αυτό εκφράζει η σημερινή εκδήλωση. Το βιβλίο που παρέχεται πλέον και σε γραφή braille για τους τυφλούς συμπολίτες μας, μάς μιλάει για τις Ολυμπιακές αξίες. Και η χώρα μας, ως γενέτειρα του αθλητισμού που στηρίζεται σε αξίες, έχει την υποχρέωση να πρωτοστατεί στη διάδοση αυτών των μηνυμάτων. Σε αυτό ακριβώς στοχεύουν και πρωτοβουλίες όπως η σημερινή, διότι το βιβλίο αυτό απευθύνεται πλέον και σε ένα ακροατήριο που μέχρι τώρα δεν είχε πρόσβαση. Και πάλι μπράβο γι΄ αυτή την πρωτοβουλία».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό