23.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ματιές της Λιλ στον Σισέ και των Μαρσέιγ, Κρίσταλ Πάλας στον Μαντί Καμαρά

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Παπέ Αμπού Σισέ έκανε καλή σεζόν με τον Ολυμπιακό πανηγυρίζοντας τον τίτλο και, ταυτόχρονα, αναδείχτηκε πρωταθλητής Αφρικής με την Εθνική Σενεγάλης. Ο Μαντί Καμαρά δεν είχε και την καλύτερή του περίοδο στους ερυθρόλευκους, ωστόσο έχει ζήτηση και εξακολουθεί να διατηρεί ψηλά το κασέ του. Οι δύο ποδοσφαιριστές νιώθουν έτοιμοι για το επόμενο βήμα στην καριέρα τους, αλλά πολλά θα εξαρτηθούν από το ύψος των προσφορών και τις επίσημες προτάσεις που θα φτάσουν στην πειραϊκή ΠΑΕ.

Σε ό,τι αφορά τον Σισέ, πληροφορίες από τη Γαλλία αναφέρουν πως βρίσκεται στα υπόψη της Λιλ, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες τον φλερτάρει και η Φενέρμπαχτσε. Ωστόσο, η τουρκική ομάδα πολύ δύσκολα θα μπορούσε να καλύψεις τις απαιτήσεις του Ολυμπιακού. Παράλληλα, φέρεται να έχει προκύψει ενδιαφέρον από ομάδες της Γερμανίας και της Ιταλίας. Προς το παρόν, πάντως, δεν έχει φτάσει κάτι επίσημο στον Ολυμπιακό, αλλά εκτιμάται ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί μέσα στον Ιούνιο.

Η Λιλ παρακολουθεί τον 26χρονο στόπερ εδώ και μήνες, όπως έχει γράψει το SPORT24 και ο Αντώνης Οικονομίδης από τον Ιανουάριο και εφόσον παραχωρήσει τον Μπότμαν στη Μίλαν ή σε άλλη ευρωπαϊκή ομάδα μέσα στις επόμενες εβδομάδες με ένα ποσό γύρω στα 35.000.000 ευρώ, τότε στη Γαλλία εκτιμούν ότι η διοίκηση θα καταθέσει επίσημη προσφορά στον Ολυμπιακό για την απόκτηση του.

Οι ερυθρόλευκοι ενδεχομένως να κάθονταν γύρω από το τραπέζι με τη Λιλ για συζητήσεις, αν ερχόταν μία πρόταση γύρω στα 15.000.000, καθώς πριν από ένα χρόνο η οψιόν αγοράς του Σενεγαλέζου στην Σεντ Ετιέν ανερχόταν στα 12.000.000 ευρώ.

Ο Σισέ είχε 40 αγώνες, 6 γκολ και 2 ασίστ μέσα στην περίοδο με τους ερυθρόλευκους, με τους οποίους μετράει συνολικά 132 συμμετοχές, 16 τέρματα και 2 ασίστ.

Ο παίκτης ανανέωσε πέρυσι τον συμβόλαιό του με την πειραϊκή ομάδα μέχρι το καλοκαίρι του 2024, έχει καλές ετήσιες αποδοχές και θα αποχωρούσε από τον Ολυμπιακό μόνο για ένα καλύτερο πρωτάθλημα απ´ ότι το ελληνικό. Σε μία τέτοια περίπτωση, οι Πειραιώτες θα χρειαστεί να τον αντικαταστήσουν με άλλον κεντρικό αμυντικό εν δυνάμει βασικό.

Το ίδιο ισχύει και για τον Μαντί Καμαρά, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι είχε απασχολήσει την Νάπολι, αλλά τώρα φέρεται να έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον της Μαρσέιγ και της Κρίσταλ Πάλας. Σχετικά με την πρώτη, υπάρχουν δημοσιεύματα το τελευταίο διάστημα στη Γαλλία, που φέρουν την ομάδα της Μασσαλίας να εξετάζει το ενδεχόμενο απόκτηση του κεντρικού χαφ του Ολυμπιακού, ως αντικαταστάτη του Μπουμπακάρ Καμαρά, ο οποίος υπέγραψε ως ελεύθερος στην Άστον Βίλα.

Όσο για τις απαιτήσεις του Ολυμπιακού, δεν είναι ξεκάθαρες για την ώρα. Το περασμένο καλοκαίρι ανέρχονταν στα 15.000.000 ευρώ, όπως επέμεναν τουλάχιστον οι Ιταλοί, κι αυτός ήταν ένας από τους λόγους που δεν παραχωρήθηκε στη Νάπολι, η οποία έφτασε να προσφέρει μέχρι 10.000.000.

Ενδιαφέρον του Ολυμπιακού και της Σέριφ Τίρασπολ για τον Χιτσάμ Κανίς

Κατά τα άλλα, ο Ιταλός δημοσιογράφος Τζιανλούκα Ντι Μάρτζιο ανέφερε στην ιστοσελίδα του, ότι “ο Ολυμπιακός και η Σέριφ Τίρασπολ που αγωνίζονται στο Champions League έχουν δείξει ενδιαφέρον τις τελευταίες εβδομάδες για την απόκτηση του Χιτσάμ Κανίς”.

Ο 24χρονος εξτρέμ ανήκει στον Πανσερραϊκό με την φανέλα του οποίου πέτυχε 17 τέρματα σε 31 αγώνες στη Super League 2 στη σεζόν που ολοκληρώθηκε. Ο Κανίς γεννήθηκε στην Ιταλία (Μιλάνο), αλλά έχει καταγωγή από το Μαρόκο και έχει αγωνιστεί στις Αλμπινολέφε, Νοβάρα, Καταντζάρο, Σιόν, Κούνεο, Ζεμάμρα και Περγκολετέζε. Δεσμεύεται με συμβόλαιο με τον Πανσερραϊκό έως τον Ιούνιο του 2023, αλλά στην Ιταλία εκτιμούν πως θα πάρει μεταγραφή τούτο το καλοκαίρι.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό