21.4 C
Athens
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

Ματίας Αλμέιδα για τον Σβεν Γκόραν Έρικσον: «Μετέδιδε μία τρομακτική ηρεμία»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα, αφιέρωσε μερικές κουβέντες στην βιογραφία του για τον Σβεν Γκόραν Έρικσον. Ο νυν Αργεντινός προπονητής της «Ένωσης» υπήρξε παίκτης της Λάτσιο από το 1997 μέχρι το 2000. Μάλιστα, αποτέλεσε επιλογή του Σουηδού, καθώς εκείνος εντάχθηκε στον πάγκο των «Λατσιάλι» την ίδια χρονιά με τον «Πελάδο» και έφυγε το 2001.

Ο Αλμέιδα κατέκτησε το σκουντέτο την σεζόν 1999/2000, υπό τις οδηγίες του Έρικσεν. Σύμφωνα με τον τεχνικό του «Δικεφάλου», ο Σβεν ήταν ένας… τρομακτικά ήρεμος άνθρωπος, ο οποίος δεν ύψωνε τον τόνο της φωνής του και είχε ευχαριστημένους και τους 23 διεθνείς παίκτες του, μέσω της απλότητάς του.

Ο Σουηδός προπονητής «έφυγε» σε ηλικία 76 ετών, μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Όπως είναι λογικό, βύθισε το παγκόσμιο ποδόσφαιρο σε θλίψη.

Αναλυτικά όλα όσα γράφει ο Ματίας Αλμέιδα για τον Σβεν Γκόραν Έρικσον:

«Ο Σουηδός μετέδιδε μια τρομακτική ηρεμία και εσωτερική γαλήνη. Είχε στο ρόστερ 24 διεθνείς παίκτες και τους είχε όλους ευχαριστημένους, γιατί παίζαμε σε δύο ή τρεις διαφορετικές διοργανώσεις. Ποτέ δεν ύψωνε τον τόνο της φωνής του, δούλευε με την μπάλα στις ασκήσεις και σταματούσε για να διορθώσει τα λάθη. Δεν του άρεσε το ποδόσφαιρο κατοχής με τις πολλές πάσες, το σύστημά του ήταν απλό.

Ο τερματοφύλακας την έδινε στον Μιχαΐλοβιτς και ο Σέρβος με μακρινή μπαλιά προσπαθούσε να βρει τον Βιέρι, τον Μπόκσιτς ή τον Σάλας, ανάλογα με τη σεζόν, και εμείς οι μέσοι διεκδικούσαμε τη δεύτερη πάσα ή το ριμπάουντ. Κάποιες φορές, όταν παίρναμε το ριμπάουντ, κυκλοφορούσαμε λίγο την μπάλα, αλλά δεν του άρεσε καθόλου να χτίζουμε τις επιθέσεις με πάσες από πίσω. Έτσι κατέκτησε το σκουντέτο και μπήκε στην ιστορία του συλλόγου. Είναι πολύ αγαπητός στον κόσμο».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό