22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μασκ: Τα νέα εργοστάσια σε Τέξας και Βερολίνο «χάνουν δισ. δολάρια» – Ειδήσεις – νέα

Ειδήσεις Ελλάδα

«Δισεκατομμύρια δολάρια χάνουν» τα νέα εργοστάσια αυτοκινήτων της Tesla, στο Τέξας και το Βερολίνο, καθώς προσπαθούν να αυξήσουν την παραγωγή, αλλά εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν δυσκολίες εξαιτίας της έλλειψης μπαταριών και των προβλημάτων στα λιμάνια της Κίνας. Αυτό δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας ηλεκτρικών οχημάτων, Ιλον Μασκ, σε συνέντευξή του που έδωσε στις 31 Μαΐου, αλλά το τελευταίο μέρος της δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

«Γιγάντιοι κλίβανοι χρήματος»

«Τόσο τα εργοστάσια του Βερολίνου όσο και του Όστιν είναι γιγάντιοι κλίβανοι χρήματος αυτή τη στιγμή. Εντάξει; Είναι πραγματικά σαν ένας γιγάντιος βρυχηθμός, που είναι ο ήχος των χρημάτων που καίγονται», είπε εμφατικά ο Μασκ σε συνέντευξη στην Tesla Owners of Silicon Valley, ένα επίσημα αναγνωρισμένο από την Tesla κλαμπ, στο Οστιν του Τέξας.

Μελιτόπολη: Μαζικές απαγωγές καταγγέλλει ο δήμαρχος

Ο Μασκ είπε ότι το εργοστάσιο της Tesla στο Τέξας παράγει έναν «ελάχιστο» αριθμό αυτοκινήτων λόγω των δυσκολιών στην ενίσχυση της παραγωγής των νέων μπαταριών «4680» και καθώς ο εξοπλισμός για την κατασκευή των συμβατικών μπαταριών «2170» είναι «κολλημένος στο λιμάνι της Κίνας». «Όλο αυτό θα διορθωθεί πολύ γρήγορα, αλλά απαιτεί πολλή προσοχή», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο, σημείωσε πως βρίσκεται σε «λίγο καλύτερη θέση» επειδή ξεκίνησε με τη χρήση των παραδοσιακών μπαταριών 2170 για αυτοκίνητα που κατασκευάζονται εκεί.

Φοβάται μην… πτωχεύσει

Ο Μασκ επισήμανε ότι οι διακοπές λειτουργίας που σχετίζονται με την COVID-19 στη Σαγκάη «ήταν πολύ, πολύ δύσκολες». Το lockdown επηρέασε την παραγωγή αυτοκινήτων όχι μόνο στο εργοστάσιο της Tesla στη Σαγκάη, αλλά και στο εργοστάσιό της στην Καλιφόρνια, το οποίο χρησιμοποιεί ορισμένα ανταλλακτικά οχημάτων που κατασκευάζονται στην Κίνα, είπε χαρακτηριστικά.

Η Tesla σχεδιάζει να αναστείλει το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη τις πρώτες δύο εβδομάδες του Ιουλίου για να εργαστεί για μια αναβάθμιση που θα συμβάλει στην ενίσχυση της παραγωγής, σύμφωνα με εσωτερικό σημείωμα που έφερε στη δημοσιότητα το Reuters.

«Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν ένας απόλυτος εφιάλτης διακοπών της αλυσίδας εφοδιασμού, το ένα μετά το άλλο, και δεν έχουμε ξεφύγει ακόμα», είπε ο Μασκ.

Η μεγάλη ανησυχία της Tesla, όπως είπε, είναι «πώς μπορούμε να διατηρήσουμε τα εργοστάσια σε λειτουργία, ώστε να μπορούμε να πληρώνουμε τους ανθρώπους και να μην χρεοκοπήσουμε»!

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΔείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό