24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Μαρτύριο της σταγόνας για Σπίρτζη: Τον πάνε για διαγραφή αλλά από Τρίτη – Η απόφαση του συμβουλίου

Ειδήσεις Ελλάδα

Νέα παράταση παίρνει το σίριαλ με το μέλλον του Χρήστου Σπίρτζη στον ΣΥΡΙΖΑ. Μετά την Πολιτική Γραμματεία, συνεδρίασε η τριμελής Επιτροπή Δεοντολογίας για την υπόθεση του πρώην υπουργού που έχει κληθεί σε απολογία και αντιμετωπίζει την ποινή της αναστολής της κομματικής του ιδιότητας ή της διαγραφής.

Παρά την νέα διορία που είχε δοθεί στον Χρήστο Σπίρτζη, ούτε σήμερα ξεκαθάρισε το τοπίο για το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής. Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, το τριμελές συμβούλιο της Επιτροπής Δεοντολογίας παραπέμπει το θέμα με την πρόταση για την ανώτατη πειθαρχική ποινή, που είναι η διαγραφή, προς την Ολομέλεια της Επιτροπής Δεοντολογίας, που προγραμματίζεται να συνεδριάσει την προσεχή Τρίτη (10/9).

Αυτή είναι η απόφαση του τριμελούς συμβουλίου της ΕΔ:

Ειδικότερα, εισηγείται προς την Ολομέλεια τα εξής: «Ο σ. Σπιρτζης για μία ακόμη φορά αγνόησε την πρόσκληση της ΕΔ να συναντηθεί με το συμβούλιό μας σήμερα και να παράσχει τις εξηγήσεις του. Αντ’ αυτού επέλεξε και πάλι την αποστολή νέας επιστολής με περιεχόμενο παρόμοιο με την προηγούμενη, η οποία του επεστράφη από την ΕΔ ως απαράδεκτη, και ταυτόχρονα εμφανίστηκε κατά την παγιωμένη τακτική του σε διάφορες ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές συνεχίζοντας τις γνωστές επιθέσεις του. Κατόπιν των ανωτέρω το συμβούλιο εκτιμά ότι η συμπεριφορά του σ. Σπίρτζη συνιστά σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα. Δεδομένου ότι σύμφωνα με το Καταστατικό και τον Κώδικα Δεοντολογίας, η Επιτροπή Δεοντολογίας προκειμένου για μέλη της Κεντρικής Επιτροπής δεν μπορεί να λάβει απόφαση για τις πειθαρχικές ποινές της αναστολής της ιδιότητας μέλους και της διαγραφής προτού προηγηθεί γνώμη της ΚΕ, εισηγούμαστε την παραπομπή της υπόθεσης στην ΚΕ, για τη διατύπωση της γνώμης της. Η εν λόγω παραπομπή θα γίνει ύστερα από απόφαση της ολομέλειας της ΕΔ».

«Φράξια Κασσελάκη»

Μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης (4/9) στο Kontra Channel, ο Χρήστος Σπίρτζης τόνισε μεταξύ άλλων πως είναι «βαρύ» να τον διαγράψουν γιατί εξέφρασε τις απόψεις του ενώ ξεκαθάρισε πως αν συμβεί αυτό, θα πάει στην Κεντρική Επιτροπή! «Τιμή μου να διαγραφώ για τις προσωπικές μου απόψεις, εάν έχει υποστεί μετάλλαξη ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο πρώην υπουργός.

Ο Χρήστος Σπίρτζης εξήγησε ότι δεν θα πάει στην Επιτροπή Δεοντολογίας «γιατί έχουν δείξει τις αντικαταστατικές συμπεριφορές και τους τρόπους που μεθοδεύτηκε αυτή η καταγγελία και στοχοποιήθηκα». «Εδώ έχουμε να κάνουμε με μία φράξια με υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη και πίσω από αυτούς είναι ο κ. Κασσελάκης» τόνισε ο κ. Σπίρτζης, ενώ εξαπέλυσε επίθεση και στον γνωστό στιχουργό Νίκο Μωραΐτη.

Επανέλαβε τις θέσεις του για τη σύγκλιση των κομμάτων στην Κεντροαριστερά, σημειώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ από μόνοι τους δεν μπορούν την εναλλακτική λύση για τη διακυβέρνηση της χώρας. 

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει ικανή προσωπικότητα στο ΠΑΣΟΚ για την ένωση της Κεντροαριστεράς, ο κ. Σπίρτζης ανέφερε πως υπάρχουν περισσότερες από δύο προσωπικότητες που μπορούν να πετύχουν τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και άλλων κομμάτων του προοδευτικού χώρου. «Υπάρχουν υποψήφιοι στο ΠΑΣΟΚ που μπορούν να συμβάλουν σε συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό