14.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μαρτίνς: «Ο οικονομικός αντίκτυπος της πανδημίας θα γίνει παντού αισθητός»

Ειδήσεις Ελλάδα

Τις σκέψεις του για τον Ολυμπιακό της επόμενης χρονιάς κατέθεσε ο Πέδρο Μαρτίνς μιλώντας σε βραζιλιάνικο μέσο. Ο προπονητής των Πειραιωτών αναφέρθηκε και στις επιπτώσεις του κορωνοϊού στην Ελλάδα, ενώ μετά από σχετική ερώτηση που του τέθηκε… δεν απέφυγε τη σύγκριση Μέσι-Ρονάλντο!

Για την προπονητική φιλοσοφία που προσπαθεί να περάσει στους «ερυθρόλευκους», είπε: «Το μοντέλο που εφαρμόζω είναι να μεταφέρω τις εμπειρίες που είχα από τις πιο χαμηλές βαθμίδες μέχρι τώρα που είμαι σε έναν πολύ μεγάλο σύλλογο, αλλά και τις παραστάσεις που είχα ως παίκτης. Είναι αναγκαίο σε στιγμές υπέρτατης δυσκολίας να είσαι δημιουργικός». 

Ερωτηθείς για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στην ομάδα του, ο Πορτογάλος τεχνικός σχολίασε:  «Τώρα κάνουμε pre-season. Είναι σαν να είμαστε σε καθεστώς προετοιμασίας για τη νέα χρονιά», ενώ τάχθηκε υπέρ των πέντε αλλαγών που ανακοίνωσε πρόσφατα η FIFA, εφόσον επαναρχίσουν τα πρωταθλήματα! 

Για τις επιπτώσεις της πανδημίας εν γένει, ο Μαρτίνς υποστήριξε:  «Ο οικονομικός αντίκτυπος θα γίνει αισθητός παντού. Θα μας ωθήσει και θα μας αναγκάσει να επαναξιολογήσουμε το ποδόσφαιρο και τις ομάδες παγκοσμίως. Ειδικά όταν υπήρχαν ομάδες με μπάτζετ που ήταν απίστευτα και ξέφευγαν από την πραγματικότητα, όχι μόνο του ποδοσφαίρου αλλά και γενικότερα».

Ο Πέδρο Μαρτίνς κλήθηκε να επιλέξει ανάμεσα στον Κριστιάνο και τον Μέσι: «Ο Κριστιάνο έχει κάνει τρομερά πράγματα, αλλά δεν μπορώ να κάνω σύγκριση με Εουσέμπιο ή Μέσι. Ο Κριστιάνο έχει πετύχει σπουδαία επιτεύγματα και μετά από κατακτήσεις τροπαίων. Πέντε Χρυσές Μπάλες, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και ήταν πρωταθλητής σε Ιταλία, Αγγλία και Ισπανία με ρεκόρ γκολ και γενικά σκοραρίσματος.

Όμως δεν γίνεται να κάνουμε τέτοιες συγκρίσεις. Ο Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ξεχωριστοί και πολύ καλοί παίκτες, αλλά για μένα δεν γίνεται σύγκριση. Ο Εουσέμπιο μαζί με τον Πελέ ήταν οι σπουδαιότεροι παίκτες την δεκαετία του ’60 στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και είμαι σίγουρος ότι και σήμερα παραμένουν παγκόσμια σημεία αναφοράς για το άθλημα. Σε αυτές τις εποχές χρειαζόμαστε πρόσωπα, πρότυπα και έμπνευση και για τον χώρο μας».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό