17.6 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μαριούπολη: Βίντεο με  «αναγκαστική εκκένωση»  αμάχων

Ειδήσεις Ελλάδα

Για «αναγκαστική εκκένωση αμάχων υπό τις κάννες πολυβόλων», από τη Μαριούπολη σε ρωσικό έδαφος, κατηγορεί το Κίεβο τη Ρωσία. Το βίντεο κοινοποίησε στο λογαριασμό της στο Twitter η Εμινέ Ντζεπάρ, αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών της  Ουκραμίας.

Στο βίντεο διακρίνονται οπλισμένοι Ρώσοι στρατιώτες.

«Οι Ρώσοι κατακτητές πραγματοποιούν αναγκαστική ‘’εκκένωση’’ αμάχων στο έδαφος της Ρωσίας υπό τις κάννες πολυβόλων. Ο κόσμος δεν επιτρέπεται να εγκαταλείψει το σημείο συγκέντρωσης και τα λεωφορεία» αναφέρει χαρακτηριστικά η Ουκρανή αξιωματούχος.  

#Mariupol. #Russian occupiers conduct forced “evacuation” of civilians to the territory of Russia under barrels of a machine guns.People are denied to leave the gathering point and buses.#StopRussianAgression #StandWithUkraine pic.twitter.com/BrFcMtjgRE

— Emine Dzheppar (@EmineDzheppar) May 21, 2022

Ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να λάβει τέλος μόνο με “διπλωματικούς” τρόπους, δήλωσε στο μεταξύ σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, καθώς οι συνομιλίες ανάμεσα στη Μόσχα και στο Κίεβο βρίσκονται σε αδιέξοδο.

«Το τέλος (της σύγκρουσης) θα είναι διπλωματικό» είπε στο ουκρανικό τηλεοπτικό δίκτυο ICTV. Ο πόλεμος «θα είναι πολυαίμακτος, θα έχει μάχες, αλλά θα λάβει οριστικά τέλος μέσω της διπλωματίας».

«Οι συνομιλίες ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία θα λάβουν αποφασιστικά χώρα. Δεν ξέρω με ποια μορφή: με μεσολαβητές, χωρίς αυτούς, σε έναν διευρυμένο κύκλο, σε προεδρικό επίπεδο», είπε.

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google Newsκαι μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό